Tuesday, April 17, 2012

Raya 2012

Sane sini dah sibuk pasal persiapan raya kan...
Ai pun rasanya minggu ni nak start menyibukkan diri.... coz mengikut keadaan diri yang cam dah tak bape nak larat... pehtu nanti nak fikir2 baju nak antar kat tailor mane plak... pehtu takkan masa dalam pantang, nak kuar p cari barang... so rasanya biarler ai mula 4 bulan awal!!!!


Detailsnyer ialah :-
~ Depends pada my due date on 6.6.2012... nanti bulan 7 dah start ramadan... harap2 ai sempat abiskan waktu berpantang before ramadhan... or lagi better, akhir bulan depan bersalin... ngerrrrkkkk! tetiba ngeri pulok!


~ Tahun ni Insya Allah beraya 4 org... 2 girls, 2 boy:) Insya Allah... moga dimakbulkan


~ Turn beraya? ntah! Putrajaya kut, hahahhahaaaa... sure mamat tu bising:)... aler, rilekler bang, kan kita pernah beraya di putrajaya... 


~ Bincang punya bincang, sambil2 bincang, tanya sama poket... Raya tahun ni, buat baju baru utk en somi... kaler dah dipilih... iaitu MAROON 5!


~ Baju raya utk ai.. dah ada 2 helai sutera... satu kaler ijau, satu kaler pink ~ pink adiah dari MIL... mekasih mama, nanti kasik lagik yerrr, hehehe (manyak cantik muka)... 


~ Tudung raya dah dibeli siap2 ngan Fareeda Nowa Miyabi... sila simpan tudung tue utk 4 bulan lagik.. 


~ Misi minggu nie ialah nak cari kain untuk kami kelihatan sedondon di pagi raya... kiranya kalo ilang, boleh tau tu dari keturunan mana, hehehhe... Utk asben, baju melayu die akan ditempah di kedah


~ Untuk ai ngan cik lyna... baju ai jenis baju kurung pahang kut.... baju corak, kain kosong yg sama dengan baju melayu asben... lyna? ai plan nak buat kebaya kat die....


~ Plan jugak, minggu ni nak antar kain siap2 kat tailor utk baju ai... utk lyna, just booking tailor... kalo buat sekarang, kang lagi 4 bulan, shape badan lyna berubah plak... budak tue dahler cepat tinggi... mamalyna okey kut... coz time raya, die dah kurus dari bentuk badan sekarang nie, ehhehe


~ Misi jugak coz nak match kan kain corak utk baju tue... tak mo yang crowd sangat coraknyer... tak mo jugak yang corak tue lama2 jadi corak old skol... yang penting cantik dan harga berpatutan dannnnnnn yang paling penting, ai boleh 'make-up' baju tue jadik bling-bling


~ Setelah bermalam2 fikir.. langsir rumah tak yah tukar, pakai jer kaler merah tue... cumaaa nak cari bunga.. nak cari bunga... nak cari bunga!


~ Wall deco dah ada... letak gambo pengantin lama... dah siap tempah ngan Ayu, tokey Airis Wall Deco


~ Duit raya owhhh duit raya, harap2 dapat kumpul syiling yg banyak dalam masa 4 bulan ni, hahahhaa.... nanti tukar jer kat bank... takler trasa sangat pengeluaran wang kertas note ijau tue khennn...!


~ Cuti raya? .... tak yah fikir coz berayaler ko selama 3 bulan, hahahhaa... ada yg jeles?


~ Kerajaan nanti kasik bonus ke? sama2 kita tunggu lagi 4 bulan...


Sekian, perancangan raya dari MamaLyna... 
**AyahLyna, sila take note:)

13 comments:

syawalsimpsons said...

wei akak oit..preggy kaa...nape saya tak tau ni..lahai..

.:Mama Dhia:. said...

duedate org 18/6..akak dulu la dr org...

@lfidah @dim said...

izan pregnant erk..lor tak tahu cite pun..ari tue kita jumpa tak perasan pun..apa2 pun semoga selamat semuanya..kena bt perancangan dr awal supaya kita tak huru hara nnti..sy pun tak bt apa2 dan tak pikir apa2 lg..hukhukhuk

adianiez AIDA said...

ejan pregnant jugak ekk? oic... sama ler kita. good luck ye for raya preparation and beranak preparation :)

Anonymous said...

sila pulang beraya di kedah na.....hahaha mana tau kot2 mlm raya blh p mkn kat regency lagi...hehehe

::AyahLyna:: said...

ishk ishk...kopak laa aku camni.... :-

::Mamalyna:: said...

su, hahaha.. iye dik!

::Mamalyna:: said...

yana, yes.. akak dulu.. harap2 akhir bulan depan

::Mamalyna:: said...

fidah, masa kita jumpa ejan dah peknen.. tp tak nampak sangat lagik

::Mamalyna:: said...

aida, hehhee... kita serupa.. selamat berpantang in advance

::Mamalyna:: said...

eda, makan kat hotel ke? sape tanggung? lain2 keistimewaan beraya di kedah? sila senaraikan, hehehe

::Mamalyna:: said...

ayahlyna, eklehhhh... dia lagiler.. semua orversea!

Nad @ MamaZakwan said...

kak...
boboiboy..?bestnye! alhamdulillah...

ramai taktau akak preggy
cube tunjuk perut sket kak..
heheheh

p/s: kami takde mood nak beraya..papa kene keje huhu!