Wednesday, April 18, 2012

My Cinta Manis:)

 Alahaiii cinta manis ai ni... macam2 perangai yang die buat... 
Sekarang ni, tiap2 pagi.. memang akan ada drama queen... dah elok turun dari kete.. gelak2 n jalan laju2 ke tadika... sampai jer tangga... terus buat drama.... bukan ai antar sorang, kadang turun berdua ngan en somi.. pun sama jugak! tak makan pujuk...  muka mak pak pun dah naik tebal ngan cikgu2 die... tp cikgu kata, bila tanya napa lyna nangis, jawabnyer 'mama keje, ayah keje'... sat jer pun die nangis.. ilang kami dari mata die.. diam jer...
Kalo ambik die petang2... for  sure kena pow RM1... beli kuih yang ada org jual kat bawah tue... 


Kadang kesian kat die... asikler kena marah kan.. tp nak wat camne... dalam kontrol2 tue, ada jugak marah kat die... bila dah marah, mulaler insaf.. kesian! wuaaa touching beb!!!!


**cuma satu jer nak komen kat kawasan tadika lyna tue... adaler budak main bola kan... tp jenis main bola tempat yg sempit... pehtu sepak bola tak hagak2... dah rupa main kat padang bola besar agaknyer... kami mak pak budak nie, park ler kete kat area tepi parking tue coz nak ambik anak kat tadika kan... dan dah bape kali kete mak pak ni asik kena bola tau! kalo jenis bola lembik tue kira okey lagikler.. ni bola keras tue! tu yg kena kete... yang kena org, pun ada jugak...**

5 comments:

syawalsimpsons said...

SYAWAL PON SUKE PAU SINGGIT GAK KAT SAYA MINTA BELI NUGGET JA KAT BWH TU....BEBUDAK TU KAKAK TAK MAKAN SAMAN PUNYER OLANG..BANYAK KALI DAH POKCIK MOKCIK KAT SITU BISING...DORANG MAIN JUGAK KAT SITU

.:fyzz:. said...

ejan..cinta manis syang yg dh nak dpt adik..hehe
ala besalah ejan..aku pun kadg2 jadi beruang jelmaan gak ngan anak2..penat woo ..tp tuh la bila marah2 tu bila dh redha timbul keinsapan..

.:Mama Dhia:. said...

dhia pun same cam tu gak kak..kadang2 bile ckp baik2, dhia jd ngade2..so naik la tune skit, baru la dhia cakap "baik mama"

Nad @ MamaZakwan said...

nak dpt adek ni
die nak manja lelebih sket la tu kak ;)

::Mamalyna:: said...

su, hari2 akak geram ngan budak tue... kadang depan kedai tue main bola... bantainyer bola tetiba masuk dalam kuali akak goreng yang ada minyak panas tue, tak ke nyusahkan org.. kete kancil akak tue bape kali kena bola... geramlerrr!