Thursday, March 15, 2012

Abang... Tolong.....

Balik dari ganu or dari mane2 percutianler kan... perkara yang paling menyesakkan mata ialah TIMBUNAN KAIN BAJU KOTOR... rasanya start dr hari selasa sampailer semalam... tak abis2 lagi timbunan kain kotor tue... bakul baju kat bwh dah penuh... ada lagi satu bakul kat atas yang penuh jugak... Cam biasaler kan bila rumah bertangga2 nie... pantang tengok encik somi naik pertengahan tangga, terus cepat jer mulut terjerit

'Abang, nak naik atas ke?--> soalan sedikit bodo kan.. dah naik separuh tangga, mmgler mamat tue nak naik atas... for ur information, mmg ai kena tengok yang asben ai mendaki separuh perjalanan tangga... kalo setakat tengok die letakkan satu kaki die kat mata tangga pertama... for sure die akan kata, die tak naik atas, hehehhehe... tu taktik maktik die...

Encik somi : ha ler... awat?
Isteri comey : Tolong bwk turun kain baju kotor!

tiba - tiba
maka.. jatuhler 'utusan' dari langit!!!!!!

Ternyata mmg ambik jalan mudah mamat nie... sebab tu saya sayammmmm sangat encik somi saya (tangan didada...eh..eh.. terkena plak brooch fareeda, mata ke atas)

6 comments:

.:Mama Dhia:. said...

ha tu dia..siap ikat pakai kain pelikat lg..hahahah..

syawalsimpsons said...

so sweet....dah macam nak G mengembara jaa

Sidratul Muntaha said...

ahahhaha
sayamm tu ikhlas ke marah ejan?!
aku konpius nih
ahahahhaa

*btw,aku paling malas basuh baju sbb laki aku mmg basuh baju tiap2 hari klu dpt!
*tpi klu suh angkat kain,mgm dia malas nak mati!
*suh basuh baju,on aje smpai baju dah bersih pun dia basuh lagi!!
gilak!!

::Mamalyna:: said...

yana, ikat sekali, tak berterabur...

::Mamalyna:: said...

su, kajang pak malau... kalo lapor, makanler satay kajang yg tak sodap tue, ehhehe

::Mamalyna:: said...

ayu, hehehhe... ejan nie main basuh jer baju... basuh + sidai + angkat n lambak... pehtu menggunung.... so ariler ai kena susutkan gunungan itu.. muka ni jugak:)