Wednesday, February 15, 2012

Program Jangan Tidur Lagi

Sape pernah tengok?
Ai tak pernahhhh tengok
Pertama : dah lewat sangat, kul 11 malam ahad... tak kose nak berjaga coz esok nak keje
Kedua : Pengacara die kut - don't like!


Okey, even tak pernah tengok... tp ati ingin mengomen dan mengomel... izinkan ai yer...


Ada kengkawan tengok iklan2 die tue... vt kat tv?! Ada kan... kalo dekat2 ari ahad tue... sehari adaler beberapa kali kuar kat tb kan... Tp nampaknyer cam ada yang tak kena dalam rancangan tue...


PERLU KER MELATIH BUDAK BAWAH UMUR JADI PENGACARA RANCANGAN HIBURAN BERGOSSIP NIE?!

perasan kan ada budak lelaki n budak pompuan... kalo episod lepas, duk tunjuk budak tu internivew sarimah ngan aliff satar... next episod ada lagi budak2 tue... tak sesuailer... ishhhh tak sesuai sangat2 ler... kut2 rancangan tu ilmiah okeyler... ni rancangan hiburan... bukan tanya pasal mak pak artis tue.. ni tanya pasal soalan gossip2! budak2 tue tak sekolah ke ari esoknyer... owhhh, maybe sekolah petang kut...

kenapa dan mengapa nak dedahkan budak2 yang tak akil baligh lagi ngan citer2 artis nie... sapeler bagi idea kat penerbit program tue utk ajak budak2 tue jadik pengacara bersama... ape kaitannya? better masukkan budak2 tue dalam program Spell It Right dari duk korek2 citer pasal artis... 

~Sekian~

10 comments:

Cik Puan Nurul said...

budak tu pengganti azwana alia kot mulut pun sama je hazab kan hahaha..memang xsesuai pun mengarut je latih bebudak jd pengacara rancangan hiburan takdak pekdah cemtu.

aLoNg@Na said...

agree with u ijan..mmg btol mengarut dan xdek paedah....

NinaAz said...

betul kak..sgt tak suka sgt2 tgk budak2 kecik dilatih mcm tu....

*turun naik berat badan, tanya saya bagaiman*

ejaMaria said...

budak pengacara tu secara tak langsung dilatih bermulut laser... mmg tak tonton langsung... tak sesuai klu anak ikut tonton sama... ingat lg preview diorg temubual rosyam nor... siap tanya 'tak malu ke dgn anak isteri, isteri tak marah klu peluk2...' lebih kurang gitu la soklan die... takde faedah langsung... nama pelakon mana ada fikir halal haram (klu ada yg menjaga pun tak ramai)...

::Mamalyna:: said...

CPN, mmg kan.. ntah sape bagi idea.. sangat2 tak sesuailer... budak2 kan.. better study dri bawak masuk tv duk tanya pasal2 artis... tu kecik...nanti besar, lagi lazer dari azwana kut..

::Mamalyna:: said...

along, betul kan.. ejan dah puas ngomel kat rumah bila tengok iklan tue.. ni lepas geram kat blog, hehehe... ramai jugak yang sependapat ngan ejan..

::Mamalyna:: said...

Ninaz, tu ler.. tak sesuai dan tak patut!

::Mamalyna:: said...

Kak Maria, secara tak langsung melatih budak tue bermulut laser.. sapeler bagi idea kat penerbit kan... tak tau ke impact kat budak tue nanti... ejan tau yg tue.. time tu artis die rosyam ngan adi putra kan..

ibuafiqahhuzaifah said...

beb, kat blog BN (beautiful nara) pun ulas hal ni..
xsesuai..

xsesuai okey budak2 tu jd pengacara..laser plak tu!

::Mamalyna:: said...

Irni, iyer ker... aku lagi advance dri abg nara ler kan, ehheheh