Wednesday, February 15, 2012

Kisah Sedih Petang Semalam

 Semalam lepas urusan di klinik... terus ai pegi tadika lyna... dekat dengan tadika die ada kedai tau
Semalam mmg tak lunch coz masa tu perut kenyang... tp tiba2 di klinik memang lapo menggila!
Mmg plan.. nanti sampai kat kedai tue... kalo ada lauk pauk.. ai makan nasik putih... settle makan, baru ambik lyna... kalo takde lauk pauk, mintak nasik goreng2... sekali sampai, tengok2 lauk pauk memang yilek pocik... so orderler goreng2 kan....

so ai order 

Nasik Goreng Cendawan + telur dadar
n teh ais
gambo from google... kredit kpd tn punya gambo

dah order n ai ambik lyna.... lyna tengah tido time tue... kesian die, tengah syok tido, mama ambik kan.. mmg muka mamai n jalan pun terhoyong hayang, hehhehe... Ambik lyna n terus bwk p kedai... kami pun makanler... lyna plak ai mintak pinggan kosong ekstra, so ai transfer nasik ai tue dlm pinggan die, so die makan sendiri....mmg nasik goreng tu sedap sangat2... ke ai yg tengah kebulur?!hehehe... tengah2 syok2 makan, lyna kata nak muntah... cepat2 ai bwk lyna pegi toilet berhampiran... nasik goreng yang sedap tue, ai tinggalkan... beserta teh ais yang ai tak sempat minum lagik... lyna jer yg minum... beg sekolah lyna pun ai tinggal kat situ... 

Settle segala muntah-muntahan... ai pun pegi balik kedai tu... tetiba ai tengok atas meja tu CLEAR! Nasik tarak! teh ais pun tarak!!! secara otomatik cakap 'Mana Nasik Saya?!!!!!! Rupanya budak tue dah angkat masuk dalam n buang kut... pehtu die cakap, sori kak... ingatkan akak dah abis makan... Nasib baikkkk nasik tu dah tinggal sikit, teh ais pun dah tinggal separuhhhhh cuma terkilan coz ai tak minum air tu lagik.... terus jer bayar

Rezeki ai nak makan tue mmg ada... tp rezekinya ai dapat separuh jer... Nasib baik perut dah sempat kenyang:)

5 comments:

@e_da said...

org kedai tu pun tengok la dulu kan.. bengang jjuga jd gitu.. sianla mama n lyna smlm.. hope lyna dah sembuh ya

Nad @ MamaZakwan said...

huhu, sedihnye...
sabar ye kak ejan..
hari ni bleh try lagi
kalu nak la,hehe

::Mamalyna:: said...

eda, tu ler.. lyna plak pesen, terlebih kenyang mesti muntah..

.:Mama Dhia:. said...

sian kak ejan.. tak sempat minum teh tarik tu..sib baik nasik tu sempat makan walau tak sempat abis..
kalo org la kak, dah mengalir air mate kat situ ..huhuhu..

.:Mama Dhia:. said...
This comment has been removed by the author.