Tuesday, January 3, 2012

Saya Yang Menurut Perintah

Mmg lama ai tak update... coz sebenarnya baru dapat surat tukar... tukar bos! so kena tinggalkan bos yg ai jaga since tahun 2006 sampailer 2011... tahun baru n on my besday, kena jaga bos lama tp berjawatan baru...


Sebenarnya, ai dah denga rumors ni dah lama... bila tembung ngan pa die, mesti ckp... 'jan, nanti ko kena jaga atas'... atas tue maksudnyer... level paling tinggi kat ofis nie... tingkat 9 yang penghuninya cuma 8 orang... gile sunyi!!!!! so ai ignore jer... kiranya cam tak bersedia langsung... pehtu dalam minggu2 terakhir bulan 12 ari tue... dah ada pegawai tanya ai... tau tak pasal rumors ni... ai jawab, saya tau tp saya buat2 tak tahu, hehehhee... jwb ngan selamba jer... Sejujurnya ai memang selesa ngan bos yang dulu... die chinese n very simple person... just buat ape yang die suka... tak suka, jgn buat! pehtu akak tu bersara wajib on 28 Dis... dan ai dapat surat tukar pada 29 Dis... dan kena bertugas di tempat baru with bos baru on 3 Jan... sangat2 short notice! Dahler masa tue my current bos takde, cuti rehat sampai akhir tahun... beginiler keje... nak kueri, tak bape boleh so SYMP jer...


Bos baru ni adalah bos lama ai... first time ai masuk keje gomen, dieler yg ai jaga... melayu... mmg dieler yg banyak kasik tunjuk ajar coz ai memang zero bab2 keje gomen or PA khasnya... ai jaga die dr tahun sept 2002 sampailer Dis 2005.... ai bertukar pun coz die naik pangkat Jusa n masa tu kalo jaga Jusa PAnya mesti gred 22 kan... so ai jaga bos yang baru, yg chinese ni ler.... pehtu bos baru naik pangkat... lucky die masih nak khidmat ai... so ikutler die... nasib baik bertukar dalam ofis jer... 


Ai tau kat tempat sekarang, memang duk lone ranger... minum sendiri, makan sendiri... keje mmg semakin sibuk... call berderet2... mmg ari ni ai ambik masa sikit nak belajar tempat baru... tempat lama ai tu, nasib baik ada pengganti... mmg tinggal cam tue jer... barang2 personal, sikit2 baru ai bawak.... 


Trasa sedih jugak coz terpaksa tinggalkan kengkawan... tp dalam masa yang sama, ada perasaan happy coz dipilih... Alhamdulillah:)

4 comments:

Sarah Syazwani said...

sekali sekala tukar pun ok kan

umilia said...

aku pun mcm ko da lbh 5 tahun jg bos skang ni..sgt selesa sbb bos skang ni sgt2 paham keadaan aku yg ade anak2 kcik..aku pun sll gak kene ganti pa2 bos atas2 ni klu dorg bcuti.takpela..lame2 msti ko oknye..caiyok2..

.:Mama Dhia:. said...

ok la tu dapat bos lame..at least kite dah kenal die & perangai die juge..semoga gumbira bekerja di tempat baru..

ibuafiqahhuzaifah said...

beb ko jaga TKPP(P) tu ke?
bleh aku lupa nama dia wey...sapa ek..
duk T9 tu sunyi..bila ada function baru happening skit kan...