Monday, December 5, 2011

Mak Supir Lagik

Sabtu, asben dah gerak p Sungai Petani, ada kursus di sana.... ingat die leh senang2 p kursus tue? Tugas part time tetap dijalankan iaitu delivery Crabstick Popia.... senang coz boleh jimat kos pos kan... so 10 peket telah selamat bertukar tangan... TQ kak Miza coz sudi repeat order n repeat order lagik....


Before asben gerak, harusler beri ingatan kat perut die kan... so masakler Kari Kepala Ikan, Ayam Goreng Kunyit dan Sambal Udang Bertelur... Berdesup2 die makan, hehehe... pehni 2 hari hang p makanler menu kat Intan yer.... 
*Kari Kepala Ikan..... katanya menjadik! maklumler, ai bukannyer terer sangat masak resepi org2 utara ni*


Ayahlyna berkursus 2 hari kat Intan Sungai Petani (INTURA) iaitu ari ahad dan isnin... kiranya ari ni last day die... then esok die sambung keje kat penang... area seberang perai... keje cam biasa, p serbu semua ptg ngan ptd kat sana.... die keje sampailer ari khamis... pehtu die seronok2 n berjimba2 coz dapat check in awal rumah mak die kan... konpom keje die tido jer... feeling cam org bujang...ingatan anak bini, letak dulu tepi:P


Then kami (ai, lyna ngan mak) akan fly p kedah pada hari jumaat ni... harapnyer lyna dah sembuh sepenuhnyer... so far die punya ciken pox tue dan start mengering... ada dah kuping2 die yang tertanggal.... dan bila asben takde nie, memang jadi mak supirler ai... baru jer rasa duduk jadik mem besar 3 hari...dah kena pegang stereng kete balik... owhh yer, beg pakaian dah siap masuk bonet asben siap2 dah... kiranya nanti kami fly tue, just bawak badan jer or ai akan galas satu beg pack... tu jelah kut... tu pun not sure, coz ada permintaan popia dari org utara, silap2 ai angkut jugak kulit popia dalam beg pack tue, ehhehe

4 comments:

MRS. K said...

same le kite. hubby keluar daerah seminggu ke kelate

.:fyzz:. said...

lyna ciken pox yer..cian..hrp dh ok dh la
wey hg lik kedah yer..ok ok..aku order kt hg popia ok...cam yg aku gitau ritu..

::Mamalyna:: said...

k, konpom asben bawak balik budu, heheh

::Mamalyna:: said...

pijot, okey... tp aku antar kat ofis hang tau... ape2 hal, aku roger k..