Friday, November 11, 2011

Restoran Selera Kita, Presint 15, Putrajaya

Lokasi : Presint 15, Putrajaya (berdekatangan dengan bank rakyat)


Ini kedai feveret kami... so far semua makanan die menepati tekak kami... 
Lauk pauk yang dimasak tue kiranya senangler kita nak match
dan yang paling penting... banyak masakan melayu.... cth gulai lemak pucuk paku + ikan kering
kalo ai ngan asben planning makan thari... memang siniler kedai yang kami tuju... takde tempat lain dah... harga pun reasonable


Kedai ni bukak dari pagi sampai malam... mlm boleh order ala carte cam goreng2 gitu... ari tue kami order nasik goreng pataya...so far okey, sodap!!!!


Kalo nak merasa datang makan kat sini, kena awal sikit kut... coz kalo lunch hour memang ramai... siap cop2 meja lagi... ko tak abis makan, dah ada org tunggu...


n kami dah banned satu restoren Bonda Bistro kat P15 tue... dahler servis lembab... mahal!!! penah order lain, dapat lain... pekerja buat muka bila kita tanya banyak kali

13 comments:

Seri said...

kak ejan, kedai ni mmg faveret kami setiap hari.. SETIAP HARI okeh.. hahaha..

bab bonda bistro tu, mmg hampeh taik kucing.. nak gak post kat blog, tp takut kena saman.. dah la tak sedap, mahal, lembab giler lak tu.. 1st and last kami beli kat kedai tu.. tak mboh dah..

::Mamalyna:: said...

seri, mak ai... setiap hari tue... so memang sedapler kan.. coz dah ada regular customer... try ayam goreng die...sedap, trasa cam makan ayam KFC...

bonda tue memang wei... kak ejan penah order lain, dapat lain.. bila tanya, buat muka.. dlm masa yang same, ada customer lain.. dah duduk kat meja, langsung tak ambik order lain.. customer tue blah, pekerja die buat derk jer..tanpa rasa bersalah pun... akak pun tak penah p dah bonda tue...

~SHiLA~ said...

bistro bonda tu mahal tp sedap.tp sevis mmg lembab.tambah klu kedai kt p15 tu byk yg tutup

ibuafiqahhuzaifah said...

aku penah g bistro bonda tuh..
mahal la wei...
skali jer aku g beli..
lps tu serik..

::Mamalyna:: said...

shila, akak ari tu pegi bonda tue pagi... bekpes nasik lemak tak cukup bahan, bila kita tanya... wat muka.. pehtu tak pegi2 dah..

::Mamalyna:: said...

irni, mahal wei.. ofismate, kak hajar (ko kenal ke) penah order nasik paprik..die caj, nasik harga lain, paprik harga lain.. total rm7.50... mahal mencekik!

Jasfyra said...

wah!! gud info..nk pegik jugak..kami ni kalo pening nk lunch balik2 p nasi ulam kt bangi nun..seb bahek sedap

ummiaqeef said...

jarang ar makan kat diplomatik.. padahal dekat je ngan umah.. bole try pasni, hehe..

Seri said...

hehehe.. takde la setiap hari kak ejan.. saje melawak.. tp masakan dia mmg sedap la.. nak2 ikan keli goreng masak cili api.. TERBAEK...

::Mamalyna:: said...

zura, tryler.. tukar2 selera..

::Mamalyna:: said...

rozi, hehehe... pehni ajak amin p makan situ..

::Mamalyna:: said...

seri, semalam akak makan gulai lemak pucuk paku ngan ikan keli cili... terbaekkk... dah tak rupa ikan dah, akak duk kejekan, ehhehe

Anonymous said...

Tengok smua komen cam sdap je.malam ni jgk kitorang serbu..haha.