Thursday, November 17, 2011

Pewangi Segera Di Kala Org Tetiba Nak Datang Rumah

 Kat rumah ai, selain ada pewangi tepek kat dinding si Ambi Pur yang memang disetting paling lama tuk die 'shretttttttttttt'.... ni ada lagi satu pewangi yang boleh digunakan time tuan rumah kelam kelibut bila ada org bitau nak datang rumah

'ejan, ada kat rumah ke? saya kat simpang rumah awak dah nie......' 
AIR WICK -Aqua Mist
ai ambik jenis Fresh Jasmine

so far..... memang okey! just ambik then ai shret...shret kat sofa... kat langsir2....kat ruang hall tue... kat toilet... kat tepi dinding dapur kat ruang tangga dan kat mane2ler yg ai rasa nak shret.... memang wanggggggggiiiiiiiiiiiiiiii....

Kadang2 ai shret jugak kat kete tuk lebih wangi bagi mengcover bau2 tak best... ada bau muntahler, bau doyanler... bau tempoyakler... bau sate dan macam2 bau lagiler... bukak pintu luas... shret kat seat kete then tutup balik pintu kete.... settle!.... 

Jimatler jugak coz ai jarang guna... guna pun time2 terdesak kan... rasanya dah berbulan2 beli... tp tak abis2 lagi nie...

4 comments:

♥mama eza♥ said...

eza pon gune yang ne...wangi kan..

maszmadi said...

masz nyer yg kat dinding umah tu dah berkurun x tukar2 isi, smpai abis bateri sndri dah skrg nie.. huhu

kalu sembur2 ni masz gn febreze jerk kaler ungu... hehe

::Mamalyna:: said...

eza, guna yg ni jugak yer.. akak pun duk tunggu berkurun nak abis.. tak sabo nak try pewangi lain...

::Mamalyna:: said...

masz, ooo... febreze ejan pakai jugak, tp kaler oren.. tuk lap2 cermin meja, cermin2... tu pun tak abis2 lagi tu