Friday, November 18, 2011

Kisah Semalam

Semalam kan hujan lebat... ai redah jugak... 
punch out kul 4.31 (cehhh! lewat seminit) then terus ambik lyna...
ngerinya bawak kete semalam coz hujan memang super lebat...ngan angin2 plak tue
dahler ai drive lalu byk bawah pokok... ada kilat lagi... ngeri2:(


Ambik lyna kat taska di p8... pehtu driveler dengan kelajuan 40kmj.... lantakler nak kata ai bawak cam siput... janji ai selamat kan... tp kan ai heran jugak, even dalam hujan lebat, putih jer... sampai line jalan pun tak bape nampak, masih ada yang bawak kete laju... tak sayang nyawa ke? Semalam ai sakit ati ngan satu van tue... bawak laju.. pehtu langgar lopak air... pehtu air tue terjirusler kat kete ai kan... mmg tak nampak pandangan depan dah....haram betul... sampai trafik light dekat presint 8 kat dominos tue.. ada plak nenoneno kete polis... dah terkial2 nak ketepi dalam ujan tue... rupa2nya ada xcident kat trafik light dekat presint 10 yg kat puspanitapuri tue... kete vs motor... tak tauler nasib motor tu camne... coz dari yg ai nampak.. kete viva tue dr presint 1 kut, nak belok kanan ke puspanitapuri tue.. maybe ada motor n die tak nampak then ujan super lebat, die tak nampak simpang yg betul... coz die langgar trafiklight tue...


Alhamdulillah, selamat sampai jugak kat rumah... syukur coz perjalanan kat depan alamanda tue clear dan ujan dah kurang lebat.... siap2 letak barang semua... kan ai ada beli santan..plan nak buat bubur jagung... tp hampa coz santan ai beli tue dah BASI!

8 comments:

~aSHa~ said...

aku mmg fail drive dlm hujan lebat.....sanggup berhenti kete...rabun

.:Mama Dhia:. said...

org memang serender kalo drive dalam ujan.tak yakin ngan mate..hehehe..

santan beli tegahari, petang dah basi??org pun penah kene kak..sib baik ade santan kotak kat umah mase tu... maybe dieorg ade campur sumting dalam santan tu kot..

Seri said...

kami nampak gak keta viva tu dok tersadai kat tepi jln p10 tu.. dlm 6.30 gitu, bru nk ontow..

Seri said...

kami nampak gak keta viva tu dok tersadai kat tepi jln p10 tu.. dlm 6.30 gitu, bru nk ontow..

Seri said...

kami nampak gak keta viva tu dok tersadai kat tepi jln p10 tu.. dlm 6.30 gitu, bru nk ontow..

Seri said...

kami nampak gak keta viva tu dok tersadai kat tepi jln p10 tu.. dlm 6.30 gitu, bru nk ontow..

umilia said...

tula..heran kan dorg2 yg bwk laju giles bile ujan lebat ni..klu org tu tak syg nyawa dia takpe..ni klu melibatkan nyawa orglain cmne..geram tul..

maszmadi said...

eee takut kalu ternampak eksiden kat memana, x mor tengok takuuuttt.

erk, santan basi? xder la bubur jagung yerk.. huhu