Wednesday, November 2, 2011

Kisah MC Batuk KongKengKongKeng

Start rasa tak sedap badan cam nak demam, batuk lite2, selsema sikit pada 17.10.2011 camtue... pehtu makin lama makin teruk.... tekak perit... kahak pun dah berdarah.... Paling seksa time tido malam.... cam nak sesak nafas gitu... tido telentang tak boleh... kena tido mengiring... mengiring pun kena posisi yang betul dan MESTI KEMAM fisherman friend... coz bila berangin2 kat dalam tekak.. ai baru boleh tido... kalo tak, memang tak boleh tido.... pehtu mesti kena sapu vicks kat dada, leher dan hidung.... dah tak bau wangi dah... bau minyak angin adalerrrrr.....


Ai rasa selama 30 tahun ai hidup... ni ler batuk yang paling teruk ai penah rasa... batuk jer terkencing! batuk jer terkencing! tak batuk... makkkk aiiiii gatainyer tekak.... Dah sakit, muka ai pun sakit... sepanjang mc tue, lyna pun tak bape sihat... duk rumah sekali ngan ai.... marah pun lite2 jer... coz tak larat nak bukak mulut... even ai rasa die sepahkan rumah tahap ya rabbi, ai pandang jer ngan ati yang sakit.... MC pun kemain susah nak dapat... ai ckp ngan doctor yang ai memang tak larat, so ai mintak mc 24 dan 25 Okt (Isnin Selasa).... then die kata die boleh kasik ari isnin jer.... tak mo kasik direct sampai selasa... then ai merayu lagik.... end up, doc suluh tengok tekak ai.... terus die angguk2 n kasik mc sampai ari selasa... katanya 'tekak u merah sangat'... haiyaaaa doctor... ai memang tak sihat bebetul ler... takkanler ai memain nak sambung mc direct kan....


Hari rabu dapat call, PIL ada kat gombak... terus siap2 pegi gombak rumah 'mummy lyna'... tengok2 ada anak sedara aka sepupu lyna yang berumur 2 bulan lebih.... nak kelek2 n main2 ngan die... tp ai sangat2 tak berani... riso takut batuk berjangkit coz ai punya batuk teruk... so acah2 jer Raziq tue dari jauh.... takkan nak ambik risiko kan... dibuatnyer batuk tue berjangkit kat baby tue... tak ke naya?!!!!!


N now... ai masih batuk2... ni dah minggu ketiga dah.... cakap pun still sengau lagik... bangun tido pagi2 tok sah cakapler kan... memang duk 1/2 jam dalam toilet... duk kongkengkongkeng... kuarkan segala menda serdak yang ada kat tekak ngan hidung ai nie....


Wahai batuk... cepat2ler pegi... tak laratler nak tanggung...

1 comment:

Munna said...

alahai kesiannya...akak minum air asam jawa suam2, bg reda sikit sakit tekak tu... =)