Tuesday, November 15, 2011

Hujan Di Putrajaya Tetiba Teringat Something yang Ada kat Dapur Rumah

time ujan2 camnie, alangkah bestnyer dapat menghirup sesuatu yang panas + pedas + lazat iaitu
M.A.G.G.I 

ada petua katanya kalo nak menikmati maggi yang sedap, lalukan dulu maggi ngan air suam or panas then tos pehtu baru masak... cara ini utk membuang bahan pengawet maggi

13 comments:

Cik Kamoo said...

yup betul....mmg sy sllu wat camtu

Ms Fai said...

tak pernah dgr petua ni. boleh try ni...thanks mamaLyna ;)

..nOj.. said...

ye ke. ok nanti nak try.

slalunye aku punye megi, memula tumis bawang, letak telo, hancur2kan, pastu baru letak air, bile dah gelegak letak megi, perencah, sawi sket. dapnye wei

.:Mama Dhia:. said...

penah gak try petua tu kak tp maggi jadi tak sedap la kak.. hehehe...

mamyharraz said...

adoiii hujan2 tgk megi mmg tergugat..sedapppss

Seri said...

kak ejan, tumis bawang + cili api.. bg wangi jap, letak air ngam2 soi, letak rencah dia, campak telur, campak megi.. siap!! nak2 mkn megi tu belum kembang lagi.. TERBAEK!!!..

maszmadi said...

uih!! ujan2 ni makan cekodok pon sodap kan... erm, ada sesapa nak antar kat opis masz x?.. huhu

Nad @ MamaZakwan said...

pergh.....TERBAEEKKK!!!
sedapnye kak kalu dpt makan megi..
peknen2 ni takut la nak makan, hehe

LIP (^_^) said...

Owh logik jugakkn.nk buatla gitu

eMMe said...

yeah! betul tu.....pasti sedap! maggi di kala hujan membasahi bumi putrajaya....

ejaMaria said...

tetiba rasa nak breakfast maggi plak... emmm...

{ e'mie } said...

ooo..aku tak tau pun..nanti balik aku cuba yer...

adianiez AIDA said...

i love maggi kari !!!!!!!

nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~