Thursday, November 17, 2011

Duit Bantuan RM100

RM100 - RM20 (yuran PIBG) -RM30 (Buku latihan) =RM50 


Jika perkara seperti di atas berlaku kepada duit bantuan RM100 yang kerajaan agihkan kepada pelajar pada minggu ini, sila buat aduan bertulis kepada BAHAGIAN PENGURUSAN SEKOLAH HARIAN, KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA. 

sepatutnya pelajar tersebut mendapat rm100 bersih tanpa sebarang penolakan bayaran.

sila sebarkan kepada rakan-rakan yg lain.



info dari blog Emma (die keje di kem. pelajaran)

4 comments:

maszmadi said...

betul tuh..... kena buat aduan coz kerajaan mmg dah ttpka itu bantuan utk beli baju, beg, stokin ect... bukan bayar yuran PIBG... kan

thanx sharing walu blum ada anak yg sekolah.....

::Mamalyna:: said...

mas, tu share kut2 ada sekolah yang buat cenggitu kan..

Anonymous said...

nak komen skit.. sekolah bkn saja2 nak buat mcm ni.. sekolah cuma bgtau berapa banyak bayaran tertunggak yang masih belum dijelaskan ibu bapa. utk perhatian, yuran pibg tidak termasuk yuran yang dimansuhkan oleh kerajaan bagi bajet thn hadapan.

::Mamalyna:: said...

anony, kut yer nak komen...boleh bagitau nama... ni info dr kem pelajaran.. bukan sengaja saya nak share kat sini or nak kondem sekolah... sharing is caring:)