Wednesday, October 19, 2011

Welcome to UniFi Club

sejak awal bulan ari tue, rumah kami dah pasang UniFi.... sebab ape pasang? sebab dah naik menyampah ngan Asteroookkkk... leh gitu?


so far, dah masuk 3 minggu pakai... memang okey... laju sesangat.. jap jer loading...
bagi kami yang memang duk pakai internet... trasa berbaloi... jika sebelum nie


Bil Astro - RM140
berukben - rm50


skang nie, kami cuma bayar rm150 tuk semua tue... dah ada penjimatan RM40.... dari tiap2 bulan sakit ati n sakit mata coz asik tunjuk citer ulang2... bil pun makin lama makin mahal jer.... 


eh kang dikata plak, abis madu sepah dibuang... terus jadik sepahtu, hehehe... Astro tue kita pakai servis die... kita bayar tetiap bulan... ari tu asben call nak potong astro, so die kasik ler tarikh yang kami boleh pakai, last kami boleh guna Astro on 13 November ni... coz kalo nak potong, kena kasik tau sebulan awal.... dan tau tak, sejak dari tue... bila kami saje bukak channel 131 or 132... lambat jer loading... siap tulis service not availableee... cam hape jerrrrr... sedangkan kami masih dalam tempoh penggunaan... boleh plak Astro wat perangai taik camtue....


Pehtu, Astro call asben plak... tanya, pasal ape nak potong... asben ckp coz pasang Unifi... bukan main pancing tue, katanya... die kasik kami boleh tengok semua channel kecuali astro first ngan tayangan hebat tue sampai 13 Dis nie... then bulan depan kami bayar half jer... pandailer pancing kan...  by the way, soriler Astro... jodoh hang ngan kami tak panjang... kami tetap nak potong...


A ~ Aku
S ~ Suka
T ~ Tengok
R ~ Rancangan
O ~ Olang-Olang (Ulang-ulang)

7 comments:

Nigina said...

beshnya.. so unifi ada stesen astro ke or caner.. nak tahu gak..

eMMe said...

starting byr Unifi brape Ejan,

Seri said...

umang ai, best nyer kak izan.. kalo sampai, leh tak kami gune wifi barang sejam dua?? hehehehe... cer kak izan gugel dream box.. nti kite borak2 eh..

Zana Adieyza said...

ramai yg kata unifi ni laju.. zana still pakai astro.. tapi x taulahkalau 1 day nnti nak tkr ke kan.. hihihi

syawalsimpsons said...

kakak...xplain la...unifi ni still boleh tgk astro ke...tak kan..

mimie.. said...

huuuu..marahnye nye mamalyna kita nih :)sabar ye kak...asterok tu memang hampeh punn~

aiDieNa said...

Hahaha.. panjing macam org nak cancel credit card..

Kalau pasang Unifi dia kasik channel tv jugak kan.. ermm biasanya org pakai astro sebab nak gambar kat tv cantik.. hmm kalau pakai unifi gambar kat tv bleh cantik jugak ker?