Tuesday, October 11, 2011

Jualan Puspanita

Duluuuuuuuuu ai penah berniaga jualan puspanita... tp jual bisnes legging, baju bebudak... dululerrrrr......


pehtu baru2 nie, ada announce jualan puspanita anjuran ofis ai... so dengan konfidennyer.... ai capai tepon dan berkata.....


ai : tihah, nanti ejan nak satu meja yer...
tihah : jual ape
ai : jual makanan... jual popia dan macam2


dan perbualan telefon tamat di situ...... bila dah letak tepon, terus diam.... Alamak! ape yang ai dah buat nie?hehehhee.... ni kes berani2 takut ler... terus tepon geng seangkatan, blablabla.. aku ambik meja, nak join ngan aku tak blablabla.... sebab ape panggil member? 'sebab nak cover malu, ai tak mo malu sorang2, meh ajak kawan buat teman malu'...ehhh tak... bukan cenggitu


Kisahnyer, nanti urusetia kasik meja bankuet... kan panjang meja tue... ai nak jual popia jer... takkan ai nak susun popia tue memanjang kan... ape salahnyer ajak teman seperjuangan sekali... at least boleh luaskan jajahan takluk, iye takkkkkk....


Kejadian tue pada 20 haribulan ni... jam 8:30 pg - 2:30 ptg.... so ai ngan asben memang kena kerja keras nak siapkan crabstick popia


Serius! menanti ke tarikh tue buat ai berdebor-debor... 

7 comments:

.::Lynn::. said...

Ejan buleh!
Good Luck ejan..

Nad @ MamaZakwan said...

go go caiyok!
kat ne kak ejan?
nnt saya soh adik saya yg keje kat jkr tu bawak kawan die reramai beli popia kak ejan ;)

Pn. Zana said...

good luck! if dekat boleh join..;)

ummiaqeef said...

tahniah! bole kembangkan cawangan, huhu..

maszmadi said...

go EJAN go!!!!!

..::..Baba..Icha..Ibu..::.. said...

u can do it kak..chaiyok²..

dakcik said...

nak g la kedai akak nti! hehe