Tuesday, September 13, 2011

Ia Percuma... Ai Suka:)

Kat rumah pinjaman skang nie, ai dah tanam rumput carpet.... selang2 ngan batu corak... pehtu rumput naikler merimbun..... dari cantik dah rupa tak bape cantik.... dari hari ke hari, dah bincang ngan somi terchinta nak beli gunting rumput tp tak terbeli2.... tup2 balik rumah semalam, tengok2 rumput dah berpotong! Sebab pengalaman sebelum ni, pihak maintenance hanya ptong rumput yang die rasa die nak potong or ada had takat mana yang meka ptg... 


terkezut jugak tengok2 rumput nie berpotong! Disebabkan gembira coz jimat duit dari beli gunting rumput, lantas dengan pantas, ai dail no tepon en somi tuk maklumkan


Isteri cute : Abang...Abang... rumput karpet ada org potong
Somi Perkasa : Iye ker... bagus2


kan...kan.... boleh nampak di situ bahawa kami gembira rumput dipotong secara percuma, hehehehhe
meka potong jer tp tak kemas...so bersepah sikitler depan rumah.... tp kesian kat Shinnaz, rumput karpet die takdelah serimbun rumah ai pun kena potong jugak... abis botak! nak wat camne Shinnaz, meka terlebih rajinler pulop!


note: di hujung minggu, ada mat2 bangla round area rumah kami, ambik upah mesin rumput... sekali mesin, upahnya RM10... mahal kan?! bukan banyak mana pun rumput nak dipotong...

8 comments:

eima said...

dah 2 kali dah diorg ptg rumput tu kak oi...
las potong ari tu pun diorg dah start potong blakang ngan depan umah ...

dedua hari kejadian kebtulan aku sedang berehat dirumah...

memandangkan ruang depan umah aku tak muat ngan keta kami ... tak dak la kami tanam pokok2... klu tanam pun mampus kena lenyek ngan tayar keta je

Gieyana said...

untung uols..me lak hb beli gunting tue but camna dia asah smpai x leh guna..last2 me potong guns pisau dapur..kakakaka

maszmadi said...

wah free bestnyer.. rumah sewa masz sekarang bangla potong rumput kena charge rm30.. tapi kongsi ngan makcik sebelah, dapat jimat rm10.. so kami bayar rm20 jerk walopon kawasan berumput umah dia sikit jerk.. hehe

zura_habib said...

erk rm10 mahal ye? umah sy tiap2 bulan ada org dtg mesin..rm20 depan blakang...umah corner lot so kenala kuar blnje tiap2 bulan

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hahahahha...eh, akak suka, kita tak suka..#sedih. haha. kak..kita ada lah gunting rumput tu..nak pinjam kasik tahu okey? rasa nak tanam je semula rumput carpet ni tauuu!!! hahahahha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

beli mesinla.. tapi pastu sesakali je guna hehe

ummiaqeef said...

same ler kite eima.. xleh tanam rumput sbb kena lenyek dek tayar cik sona ku..huhu.. parking serong 2 biji keta kat umah tu..

IbuHannaSyahmi said...

eh! bile ek dorang potong..area umh akak lom lg kot.

risau gak la jadi cam shinnaz, sbb bru je semggu tanam rumput karpet..kang x pepasal togel huhuu!