Monday, August 8, 2011

Pagi Isnin yang Huru Hara

Lyna buat perangai pagi ni... perangai tak mo p taska! haru oooooo.... pagi isnin pulak tue... nasib baik maknyer cekal nak p keje jugak... kalo tak, terEL jugak ai ari nie, heheheh


Skang nie, pagi2 kejut, mesti nangis... tak penah tak nangis... mulut tue asik cakap, NAK TIDO, TAK NAK KOLAH'.... dah siap mandi, pakai baju, terus diam coz mata duk tengok kartun kat tv... dalam kete, okey... sampai taska pun okey, siap lambai2 bye kat kami lagik....


TP pagi nie... dari rumah nangis2 tak mo pegi sekolah.... plan ari nie, naik kete asing... coz ai nak delivery popia... so ayah lyna p antar ke taska... dah asik nangis2 dan nangis...so plan bertukar... naik satu kete jer --> ayah lyna punch --> ai punch --> n antar lyna ke taska --> pas antar lyna--> balik rumah ambik sang kancil --> masing2 p keje.... semua berjalan ngan lancar tp tak bape lancar bila antar lyna coz die tak nak sangat2 p taska... menangis2 n meraung2 dalam kete... cikgu dah tunggu kat luar kete nie... ntah kenapa pun tak tau ler... haru kami dibuatnya... nak dukung, die buat badan lembik.... camne nak dukung! end up kami malas nak dengar die melalak... kang glamer mak pak... so start kete, balik rumah... mak ayah muka dah masam mencuka nie...


sampai jer rumah... ai ambik kunci kancil n lyna, beg sekolah, tilam bantal p transfer p kete ai... janji ngan lyna, kita p petronas co mama nak isi minyak kete.... ngan muka ceria die cakap 'mama, lyna nak nenonas satu'... p isi minyak kat petronas presint 16... minyak kete memang E... pesan ngan asben suruh ikut, takut mati enjin tengah jalan, lagi haruuuuuuuuuu.... sampai petronas upah ngan air kotak... muka ceria... tp ceria tue kejap jer.. masuk jer simpang ke taska, terus melalak... melalak cam pagi tadi... buat badan lembik2... kengkawan dah beratur dah.... duk nyanyi lagu negaraku ngan ikrar... tp anak ai, duk menangis2... sampai 3 org cikgu duk kerumun kete ai coz nak keluarkan lyna.... muka ai? wahhhh... cam kerang busuk pun ada... ai senyum2 kat cikgu n say sori... dan nasib baik cikgu wani pujuk2 n berjaya bawak kuar lyna dari kete... terus muka semua org jadi 'fuhhhhh....lega', hehehhe


Cuti 2 hari kan... so memang malasler p sekolah... sama cam mamanyer jugak, memang lemau nak p keje ari nie:)

3 comments:

bukhairiah said...

windu ejan...

.::Lynn::. said...

dah lama xnengok aliya nangis pagi².. lepas subuh mak nya dah cabut g opis, biarkan abahnya uruskan aliya sorang²...

Ya ALya said...

kadang2 tangisan ank ni menduga kesabaran kita gak..........memang banyak kena sabar......