Tuesday, August 16, 2011

Menyampah Berbilllion kat Habib Jewel Alamanda!

Serius! menyampah n takkan jejakkan kaki lagi kat Habib Jewel Alamanda tue!
Dasar pilih pelanggan!
Staff nak layan yang customer ala2 mak2 datin!
kalo setakat pakai jeans ngan tshirt, takdenyer nak layan!
ape ingat... org pakai pakaian sebegitu, takde duit ker?
kalo setakat pakai lawa2, pehtu bayar by CC, takdeler banyak duit kan...
Menyampah! siap ko... ai antar surat komen!
ni bukan kali pertama, ni dah masuk kali KELIMAAAA!!!!!
kalo artis, bukan main taja situ sini... tp hakikatnyer, memang dasar pilih pelanggan!

37 comments:

syawalsimpsons said...

mmm...betoi...betoi..betoi...haritu sy n akob masuk pakai selipar, track suit N t-shirt...masuk tengok2 x pandang N layan pon kami...sy ckp ngan akob...dorang egat kiter x da duit la tu....alih2 kami pon g la kat TOMEI>>>>

MRS. K said...

hahaha.. tak suke habib!

♥mama eza♥ said...

xpenah masuk habib kat alamanda,kiter slalu nk pegi Habib kat Alam Sentral..memg tip top layan pelanggan

Cik Puan Nurul said...

jgn igt yg pakai baju lawo mahal2 tu byk duit..ntah2 tu jela baju mahal yg dia ada..teruknya la layanan dorang tu ye dabel stendet betui mst dia igt ejan nak belek2 je..

sofea fayyadh said...

Saya pun penah jugak. memang idak le nak layan kalau kita pakai cam nak p pasar je.
terus angkat kaki p tomei
raya ni ingat nak terjah tomei jugak lah
layanan alhamdulillah, tidaklah mengecilkan hatiku yang sememangnya kecil nih..
heheheh

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhu! sabo2, tapi memang camtu, pilihhh!!! getikkan!

.::Lynn::. said...

terbaik...
sebab tu aku suka pegi poh kong...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Kak Ijan, selalunya mcm tu lahhh..kalau kita pakai biasa2 mmg tak dilayan..kalau lawoo..kita tengok je pun dia layan..tak suka tau mcm ni!

alyyani said...

oh ye eh? tak penah jadi pulak. sebab haritu mmg masuk terus nak beli. ke sebab takde customer time tu. tp mmg nyampah kalau staff yg pilih bulu ni. mcm la dia tu best sgt and confirm dpt customer kan. report jgn tak report!

eima said...

aku tak minat nk beli brg kemas habib tomei poh kong ke ape2 brand la ngetop gitu

tak leh nk tawar harga tempa emas(upah) klu kedai emas biasa yg aku slalu beli byr harga semasa emas je upah tak yah ... ape ade sgt pd design ngan cop die ???

aku penah beli sekali je kat poh kong iaitu cincin kawen laki aku .. sbb dah terdesak sgt nk cincin ...

ummiaqeef said...

kite slalu beli kat kedai emas kg hubby je..leh tawar menawar, rege pun berpatutan..hihi..sabar ye kak..

zura_habib said...

xpenah lg masuk...tgk2 kt tepi tu adala so dieorg xnmpk sy kt luar...tp kes gini jd kt sy kt Sembonia tepi eskalator tu...dia jeling lg adala...mcmla xmampu nk beli...

*sy beli kt kedai emas kuantan je..sedara ma sy so diskaun haruslah byk :-)

~aSHa~ said...

sy tak beli barang kemas taun ni....uhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sabar ye..

Raihana Rr said...

org yg jeling tue mampu ke x beli brg yg dia jual? cermin dr sndr dulu sblm jeling kat planggan

Anonymous said...

takpe, teruskan je pakai biasa2. menyampah ngan org hipokrit. sy x kesah, bila time nak byr baru diaorg celik bijik mata klu kita mampu beli brg mahal. moralnya..kita jg hati kita..jgn pandang org yg selekeh tu sebelah mata..entah2 dia tu kaya dn byk duit dr kita..hehehe, padan muka!

Anonymous said...

Eh btul la...mcm same je kisahnye...kebetulan masa kat situ mmg ada customer ala2 mak datin...kite tercegat kat situ diaorang sibuk mlayan customer yg pakai ala2 mak datin yg blum tentu kedatinannya...sedangkan kite yg btul2 datin tp sbb pakai tshirt ngan jeans x dlayan..last skali pegi "sedekah" kat tomei 10k...habib juge yg rugii...

Anonymous said...

Mmg mcam gampang..habib jewels ALAMANDA..mcm bgus je staff die...POYO MCM LEMBU..staff mcm gaji besar..stakat gaji ciput..tolong orang pun susah..mane management duk diam2 ke?hak customer mcm mane?tkde tindakan ke?manager pun mcm LEMBU JGAK..layan la org adil sikit..nak sale tp layan org mcm nk tknk..plz la sedar sikit..oppp sedar BANYAK...pendapatan korang pun hasil duit customer..by the way tahniah la dapat feedback yg mcm GAMPANG dr customer..

Anonymous said...

Ala..haduh i baru ingat nak pg Habib kat alamanda..tp btul gak..hrtu i adelah nk singgah jap..tp muke sale person Cecorot..i prasan sorang sale person ke cashier entah..pkai tudung tp muke mcm nk minta penyepak jer..sombong mcm bgus..name mcm fad ke nur entah..tolong la servis Tomei n Poh kong lg baik...please brubah utk lebih baik..SEDIHHHHHHHH UALL

Anonymous said...

Isk3..x mo g kdai cina..g beli emas kdai melayu..jgn kdai mamak..stuju ngn pe yg u ols ckp sal hbib..esp lao bab beli berlian..btu asli cmpor bt kaca..biasa le..mnis ms mnjual..bila kita nk jual blik brg hbib kt hbib jugak..len plk alsannye...

sulastri mj said...

nanti saya tolong sampaikan dengan Datin Zarina ya. perkara perlu diperbetulkan.

Anonymous said...

Mmg staff habib alamanda mcm tu...pilih bulu..klau kita tak de duit..xkan kita berani masuk habib tu...

Anonymous said...

haha.. tu pasal aku dgn wife aku tak suker pegi kedai2 bertaraf butik ni.. lagi pun wife aku tak suke brg2 kemas ni..biasanya mmg deme akan tgk outlook dulu.. tapi habib kat mydin meru raya ipoh lain sikit..aku dgn wife aku saja2 tgk display item kat bhgn luar kedai... dtg sorang sales girl bagi buku barang2 promo raya ..aku ckp tak payah lah buku tu sbb aku tak de duit nak beli brg mahal2 ni..dia ckp ambil kut2 mana lah tau..berkenan nanti..positif lah sikitkan.. semua ikut padal akal logik seseorang mcm mana nak menilai potential customer.. mcm bila aku masuk kedai BMW naik kancil tapi tgk BMW.. deme layan juge janji pandai ckp orang putih..hahaha..ciner apek kebun sayo tu deme layan baik... pakai seluor pendek jer lagi nampak selekeh dengan siap tak mandinya.. kepada pekerja2 habib yang baca komen kami2 nie..muhasabah diri sikit..sales RM100 pun sales jugak RM10,000 pun sales jugak..cepat dgn lambat je nak kumpul komisen..assalamualaikum

farhana said...

Saya pun baru semalam gi habib alamanda.tu kali kedua saya gi sana nak beli cincin.kali pertama layanan mcm haram.tapi sebab dah berkenan beli jela.kali kedua saya gi pun sama je layan mcm acuh xacuh.muka masam nak mampus pulak tu.pastu gi kat habib semua house.pun sama.last2 beli kat emas sri pinang.layanan tiptop.pasni mmg saya nak berkempen kat semua org jgn gi habib dah.

farhana said...

Saya pun baru semalam gi habib alamanda.tu kali kedua saya gi sana nak beli cincin.kali pertama layanan mcm haram.tapi sebab dah berkenan beli jela.kali kedua saya gi pun sama je layan mcm acuh xacuh.muka masam nak mampus pulak tu.pastu gi kat habib semua house.pun sama.last2 beli kat emas sri pinang.layanan tiptop.pasni mmg saya nak berkempen kat semua org jgn gi habib dah.

azie said...

penah jugak masuk habib alamanda..nak tanya rege..tp mmasing wat muka bodoh jer..asben suh kuar jer..balik alamnda singgaj sri pinang kat metro kajang..asalnya nak beli rantai anak..last2 angkat sekali gelang n cincin..abes gak la kat 10k..layanan tip top..lps tu sy pon do rekomen kat sedara2 beli emas kat sri pinang

Anonymous said...

smlm singgah habib alamanda.mmg staff buat taktau dkt customer yg nmpk biasa.customer mcm kena lyn diri pulak.sudahla tu senyum pun tak.dh byr tu baru nk senyum.tapi tu pun senyum muka seposen je...tlgla improve sikit soft skills tu

Arman Nordin said...

ahah..btl sgt tu...baik g beli kat kedai bese2 jer....yg kat habib KLCC pun hampeh....

Anonymous said...

Saya pon br singgah habib alamanda. Staff dia bernama nik apa tah...masyaAllah muka masam gila. Siap geling mcm menyampah sgt tgk muke customer. Sy nk tgk2 gelang buat batal air smyg..tp dia mmg layan acuh x acuh..mmg taubat x pegi dh la

Anonymous said...

habib alamanda staff mmg semacam.pegi 10x pun same je perangainye.pilih customers tu that is freaking true. double standard tp diri sdr pun xmampu nak beli. haha. (sorry this statement is made due to factual) i reckon habib should change all staff at alamanda if u want more sales at that branch. perhaps staff yg x primitive thinking? yes mr habib?

Anonymous said...

Sy nk tau detail awk bole..nk ckp depan2 mate saya..kalo betul duit banyak meh beli kedai tu terus..cus sekarang sume bajet2 datin wan abey jew...

Anonymous said...

Saya suka buat x fhm je wpun muka staf mcm nak tak nak lyn.. peduli apa. Dh keje diorg nk kena lyn cust. Lg diorg buat muka..lg lah saya buat mengada nk tgk brg itu brg ini.. pastu buat x jd beli.. hahaha baru pdn muka diorg.. to be frank I suka habib jewel oro Italia design.. so pls.. kepada sesiapa shj yg kerja dlm this line.. Kena lah cust. oriented. Bkn syok sendiri. U all yg pilih keje mcmtu..jgn kerana u all majikan yg tggung rugi.. kebykn org senang percaya komen yg negatif drp men gaji cust. Tak psl2 disebabkn komen2 diatas habib hilang cust. n u all hilang komisen.. Mmg senang utk u all ckp peduli apa kan krn ego... tp saya yakin jauh disudut hati u all setuju dgn saya..so renung2 kan.. Semoga mendapat rezeki yg halal

Anonymous said...

saya kene kat habib ampang point..

kalau yang datang ala-ala mak datin.. siap bagi air mineral..

kita dari nak beli terus tak jadi..

Anonymous said...

kadang2 memang camtu perangai orang yg kerja dlm retails ni.tp korang yg comment ni mungkin tk pernah kerja retails.bila korg kerja retail korg tahu asal diorg camtu.kalau dtg pakian biasa2 pon diorg akan layan juak,tapi kalau da serve berjam tp sekadar nk feeling2 atau nak beli untuk kahwin yg tahun depan punya cerita.baik dtg beli tahun depan je.
Untuk pengetahuan jarang kedai emas jual emas xde harga upah.emas ni susah nk cari,upah tu adalah benda yg dah ditetapkn dlm jual beli emas.kalau nk murah pergila zhulian.sapa yg btl tau and hargai emas diorg tak kisah pon psl harga upah.bukan mahal mana pon harga upah tu,setakat rm20-rm30,xkan la nak beli emas 3gram nak dtg rm200..Kalau nak murah g plaza tar beli emas celup .
Yang bercakap ni adalah perkerja Habib.jadi bukak sikit otak tu.jgn la berckp tu suka hati je.Kira bagusla xlayan sgt,kalau kena maki depan org korg lagi malukan.

sedih org malaysia yang kono ni.

Anonymous said...

Ape you nk maki I.. Nk kena saman. We only practice the right given by us... Da display tentulah leh peruse.. And you are the salesgirl.. Customer rep .. Buat le keje you... Hope u tak bermimpi kerja company contract millions.. Thousands... Hilang potential buyer I... I saman u for misconduct... But then again pasal tu le.. U keep salesgirl kt kedai emas je.... What a school of thought le

Anonymous said...

Anonymous,

Kalau rasa diri tu tak ada tahap kesabaran, berenti je keje jadi sales girl yg gaji banyak sangat tu. Tengok tempat lain hadap tak pekerja mcm ko tu. Tolonglaa.. ada jg org macam ko.. Nak maki cust?? hebatnya jawatan ko kan.. Penah kena ludah dgn cust? Aku rasa ko org pertama yang kena. So klu kena aku org pertama yg bertepuk tgn.

Anonymous said...

wow seramnya baca komen2 kat sini... i keje hotel mmg penat melayan orang non stop kaki tangan mulut semua jalan...berdiri 8 jam keje sgt lintang pukang penat....tetapi berbuat muka kekwat dgn customer tidak sama sekali yer...hatta sekadar customer hanya berbasi basa tanya harga bilik iols tetap jawab....its only natural customer tanya macam2 sebelum beli....ni mmg habit orang melayu....so kalau takleh nak hadam kerje macam ni....berambus je lah....habis jewels promote international appeal tapi staff perangai kekampungan dan takde profesionalism?