Thursday, June 16, 2011

Announcement Yang Menyentapkan!

Tetiba guard ofis ai buat announcement 'KEPADA PEMILIK KENDERAAN PERDANA WNV...., SILA PERGI KE KENDERAAN ANDA YANG PARKING DI TEPI JALAN KERANA ANAK ANDA DIKHUATIRI LEMAS DALAM KERETA'


Panggggg!!!!! terus rasa terkejut... sape punya mak bapak budak tue... takde akal ke?!!!!


Dan berita terkini, kete dipandu oleh mak kepada dua budak... satu budak ikut maknyer pegi bank dan satu lagi budak duk tido dalam kete... maknyer p kunci kete... dah ramai org kerumun tengok budak yang dalam kete tue dan guard buat announcement... dan kete tue ai boleh jenguk dari ofis ai dan nampak maknyer baru p bukak kunci kete... 


Maaf cakap yer... tak tau ke itu perbuatan bahaya... Ingat lagi tak kejadian budak lemas ikut bapaknyer kat kelantan tue... berderau darah ai nie.... at least kejutkan anak tue... ajakler pegi bank tuk ko wat urusan duit berjuta2 pun... bahaya tau! 

20 comments:

mummy_ayu said...

ya ampun..ada lagi yg berani buat mcm nie..minta dijauhkan la dr perkara yg tak diingini..

::Mamalyna:: said...

terkejut ayu dgr announcement tue... bahaya tau.. pakailer kete mahal camne pun, tp kalo otak tak leh nak berfikir, takde maknenyer...

kella said...

Astaghfirullah... berderau je bulu roma nih! ishh!! tolong la... kenapa la tak leh terfikir ke,takkan nak anak tu jadi mangsa dek kecuaian diri sendiri! uhhh sentap..

ummiaqeef said...

x pernah lg tggl aqeef sorang2 kalau tido dlm kete..mmg angkut sekali kalau ke mane2..bahaya tul lah..

eima said...

seb baik guard tu pandai ...
kan ni tghari...of coz la panas ... tak pk ke ... bodo nye....
ade jugak manusia gini..klu dah jd pepe kat anak tu br la nk nangis time tu dah tak guna ... aku paling tak suka manusia yg idup tak reti guna akai cam ni ...kite nk bg anak naik tangga sendri pun tak..ngikut bontot anak even klu ikut hati die dah terer dah ... berhati2 ..hati ibu ni ttp tak sgup .... heeeeeeee

::Mamalyna:: said...

kella, camtu ler kami dengar announcement tu tadi...semua bos kuar dari bilik... bahaya! mak die tak tau bahaya ke?!! geram nie..

::Mamalyna:: said...

rozi, sameler ngan akak... even lyna sedap tido, n kita nak makan, angkut lyna yang tido tue, pangku n makan... tak tergamak nak tinggal dalam kete... bahaya!

::Mamalyna:: said...

eima, memang tak reti guna akal... semua org dalam ofis aku duk marah kat mak budak tue.. org dah kerumun kat kete dah... pakai kete mahal tp otak cetek... geram!

Cik Puan Nurul said...

seriauuu tetiba.. penah tengok dlm oprah sian sangat anak dia kene strok mende tah org putih panggil sbb ditinggalkan dlm keta mcm ni la bukan sejam dua tp berjam2 sbb nya mak dia cekgu,biasanya ayah dia yg antar anak ppagi kt nurseri sekali tu mak dia yg kene anta so mak dia ni lupa la sbb dia kira langgar rutin harian dia,dia lupa ade anak dia dlm keta(tido)lps parking keta terus masuk pi mengajar bagai smpaila kawan dia bitau anak dia dah mati dalam keta kt luar dah la time tu musim panas..masa tu la dia baru teringat yang ank dia dlm keta..menangis je masa tgk rancangan tu haishhh

MrS. F!zA said...

adeh..msih ada org tdk sedar rupanya..nasib pak guard tu pandai.agaknya mak budak tu fikir kete dia kete mahal kompom tk lemas punya kot.

nanizamros said...

ejan... mmg sentap pun ishhhh org senang dpt anak mcm tu ler (maknyer pregnant) pas tu wat muka x bersalah jerk.. abis basah lencun baju budak tu n tercungap2.....

nieda said...

astagfirullah...manalah perginya kewarasan mak budak ni..

Bionic women said...

selagi x kena selagi tu ler x insaf2 kan...
Ya Allah, naper ler ada lagi ibu bapak yg cuai x sayang anak camtu, tu kalau lemas, buatnya ada org curi kereta, ngan anak2 kena curi..

ampeh betul mak budak tu....

bukhairiah said...

GILE ke hape...ummi klo nk tglkan anak pun,(tp jarak y dekat la...stakat 3 4 tapak) kete kunci, tp tingkap bukak..xpenah plak tglkan jauh2...klo ank tdo,batalkan je hasrat kita tu..len2 kali buat

:|: TinTa Kibod :|: said...

assalamualaikum...singgah sini...
tgh update list follower saya...:)

kes tadi..
terasa nak tumpang lempang sama mak pak kete mahal tuh! dia igt duit leh ganti dgn nyawa anak gaknya..

*entri baru : HP Sauce, Tabasco Pepper Sauce mengandungi DNA babi

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

dasatnya..x kan la x boleh fikir mak budak tu..haihhh sekeh pala dia tu...

ibu_Arifa said...

org tak fikir pjg punya kerja. terkejut saya baca tujuk ni td... sib baik org lain yg buat.

Zue AnnaLeeya said...

haishhhhh.... tak serik2 ker dgr brita mcm2 skrg nih????
bahya tol tggal anak gitu...
kot yer pon nak gi bank, ape salahnya kejutkan anak tuh...
klu jd ape2 kt anak tuh, tak nyesal seumo idop????

ctnurkhijah said...

tak blajar dari apa yg dah jadik...

Seri said...

Kak ejan, klau seri kat tmpt kejadian harus aku sekeh2 kepala dia.. org jenis tak sayang anak camtu la pikiran nye.. dlm otak nye mesti pikir "sekejapan je pg bank".. WhatTheFish!!.. emo betul seri!!