Wednesday, June 8, 2011

Alhamdulillah....Settle semuanya:)

Sabtu lepas selamat memunggah barang ke rumah baru.... semua barang! main loading jer...pehtu sendiri pening coz barang bertimbun2 tak tau nak kemas  camane, ehhhheehe.... Kebetulan hari Sabtu time kami pindah tue, ada jugak jiran tingkat 2 yang pindah ke kawasan yang same... so jiran2 nie pakat tolong ramai2, mula2 punggah barang rumah ai, pehtu punggah barang2 jiran ai tue.... Yang bestnya, asben ai pun p sama punggah barang orang... barang rumah sendiri lintang pukang... takpe2, hidup berjiran kan....


Kisah jiran ai ambik lori yang ada iklan tampal2 tue kan, agak bahayaler... Kisahnya, die deal ngan lori nie... gedebak gedebuk, tokey lori kasik lori 3 tan, 2 pekerja = RM200... Bila hari kejadian, so pekerja nie yg wrap semua barang... tiba2 dapat call dari tokey lori, mintak bayar RM450 plak coz barang banyak... so jiran nie tak mauler, tetiba suka hati tukar harga kan.... kalo nak cancel, kena bayar RM150!.... masa dingdongdingdong tue, memang pekerja die benti keje... ai dari rumah pelik jugak tengok, barang kami elok jer masuk lori yang kami sewa... padahal barang jiran tue awal lagi dah masuk lori... rupa2nya ada peristiwa terjadi... so beware kalo call no iklan2 lori ni yer...


Senin ai EL, tak larat woooo... sakit pinggang2! dan hari Isnin jugak family kedah datang putrajaya... Bila meka datang, baruler nampak 'rupa' rumah tue, dah kemas n teratur... soriler, ai mmg dah tak larat... iyeler, kemas rumah lama then kemas plak rumah baru... barang bukan sikit, banyak plak tue... tu pun dah banyak masuk Alam Flora....


Semalam, baru ai naik keje... First, p Syabas, potong air rumah lama.... pehtu p plak TNB... dan call org BPH untuk set appointment serah rumah lama.... dan dah diset, pagi nie kul 10:30 jumpa kat rumah lama untuk serah kunci...


Hari ini, settle semuanya... Syukur Alhamdulillah... Harap kehidupan baru di tempat baru berjalan lancar.... Alhamdulillah syukran jazilan dengan rezeki yang telah diberikan...:)

9 comments:

Seri said...

Penatkan kak izan.. tp bile tgk sume dh setel, hilang sume penat lelah..

eima said...

suara lyna sentiasa memecah kesunyian...hahaha


bilik dah byk katil pun kena tambah kan ....hehehe

~izan~ said...

pindah yer..mmg memenatkan...tp mmg betul,ramai berpengalaman yg lori iklan2 tu selalunya tipu2 gak.kdg2 bg lori kecik la,tak padan harga...

semoga semua ok di tempat baru.. =D

mummy_ayu said...

selamat pindah umah baru..
ayu nanti pindah..tak tau la mcm mana pulak gayanya....

Cik Puan Nurul said...

mana gambo umah baru...nak tengok3..wahh raya nnt jgn lupe wat open door ehh umah baru kan musti semuanya baru gakkk...

zaidah said...

ada jugak nak menipu macam tu....yangpatut tu nak cancel lagi kena bayar.....geram jugak...

syawalsimpsons said...

amminnnn semuanya selamat...

maszmadi said...

wah dah pindah umah baru...... TAHNIAH ejan.. nanti leh kongsi pic deco umah baru yerk, wat tambah idea ni.. huhu

Pn. Zana said...

penat kann? tak pe..umah baru, feel baru baru..:)