Thursday, May 19, 2011

'Mama...Nak Ate!'

 'Mama...Nak Ate!'... maksudnye ialah nak letak eyeshadow kat mate....kalo maknyer rajin, maknyer tenyeh jugak mata die... kalo maknyer malas... mesti maknyer cakap 'lyna, mama nak cepat nie... (sambil tangan tenyeh eyeshadow kat mate sendiri), heheheh
sekarang nie segala perkakas alat permekapan maknyer abis dikerjakannya... ari tue die p tenyeh blusher ai kat bantal kusyen... nasib baik tempat die tenyeh tue kat bunga merah...so takdelah nampak kesan sangat...

Dah ada anak pompuan, cengginiler kut caranyer yer.... asik nak melawa jer...

11 comments:

Pn. Zana said...

dh pandai bermakeup yer si Lyna ni..hehe

Ummu Sofea said...

assalamualaikum

setuju..setuju (mode:angkat tangan)
anak dara saya tu siap nak berbedak2, nak berlip balm, nak make up..fingsan mak nyer. mak nyer pun kadang2 x sempat nak pakai bedak

..nOj.. said...

memang pun wei. pantang nampak. laju je nak kerjakan barang mekap kite. budak pompuan la katekan. kte tunggu perangai budak laki plak pasni ye. hehe

eima said...

tak yah tgu anak pompuan anak laki pun sama jugak..
tp tak tenyeh kat muka die tenyeh muka mama die ..huhu abis cam badut aku

dakcik said...

same jek mcm sofea..aritue baling blusher ain sampai pecah..adusss..sampai skrg kene sorok kat tinggi2..huhu

.::Lynn::. said...

barang make-up lynn sorok atas peti sejuk.... selamat dr dikerjakan oleh aliya... ekkekeke

Cik Puan Nurul said...

''mama..sy pun nak lawa macam mama jugak''..hikhikhik

.:Mama Dhia:. said...

iyer kak..same la ngan dhia..tp pelik la..die tau plak lipstik tu kat bibir, blusher kat pipi..eyeshadow kat mate..hehehe..

Mama AqiL said...

lyna tue mmgnye lar perempuan..mestilah suka melawa..dah apa citer ngan anak bujang ai sowang nie..bile ai nak berlipstik je..mesti dia pun nak gaks..mama nak perempuan (Perempuan adalah lipstik).. bedak ai pun dia rembat gaks..aduhai..bila kata icad lelaki takleh pakai benda nie..leh lak dia jawap..saje2 takpe kan..geraaammmmmmmmmm....

ummiaqeef said...

bukan kata lyna je..aqeef pun same. pantang kite pakai bedak compact tu mula la dia nak tenyeh gak kat muka, lipstik pun same..nak pakai sendiri..bahaya tu..hahaha

adianiez AIDA said...

chumel nyer lyna, sure ate lyna chanteq...
ejan, tunggu dia besar skit. mcm nurin, da tak nak kita bubuh kan, dia nak sendiri buat. sebab tu now aida pakai make up murah, rosak tak le terkilan sgt...