Wednesday, April 20, 2011

Cuti2 Port Dickson

 Plan yang saje2 terus menjadi kenyataan dan memang happening dan hepi sangat2... 
Lebih kurang 15 org join dan ini ada click2 jer, hehehe..... Alhamdulillah, bajet okey dan tempat penginapan dapat murah... Organizer pun memang terbaekkkkk.... so memang hepi ler...
~ahli majelis, kami jer takde~

Berkumpul depan ofis asben di NRE sane kul 10:30 pagi... tp ai lambat sikit so kami p sendiri... geng2 lain berkonvoi.... kami jumpa geng kat Teluk Kemang, lunch di situ...
dah siap makan2, gelak... shoping sikit...
ni insan2 yang bertopi baru... 
kami menginap di sini...ILHAM RESORT
ambik 2 rumah 4 bilik... rumah yg selesa sangat2....

rehat2 jap, then xtvt seterusnya adalah 'main-main'
plan asal, nak main sukan rakyat...cam main galah panjang ke, ting ting ke... tp laman kat dalam resort tue dah ada family day ofis lain...so kami teruskan perjalanan ke pantai... ingatkan nak main-main kat situ... sekali kawasan lapang tak banyak sangat... takde xtvt lain, so terus jer terjun laut...
 sebahagian posing dulu sebelum terjun ke laut..
 ambik angin2 laut yang sejuk dan nyaman
 ai just main tepi2 jer... boleh jugak dikatakan sebagai pemegang barang2 aka pegang pelampung, pegang ball...lyna mandi air laut ngan ayah die...
 ~my family~

dah sudah n syok sakan mandi laut... balik rumah... 
rilek2 jap, then xtvt malam adalah bbq.... sebelum tue, family masing2 dah dibekalkan dengan ayam dan sos bbq... so masing2 perap ayam masing2 n bawak ayam dah siap diperap ke PD... masing2 ngan cara perapan masing... masing2 terer... so malam tu ayam bbq kami, ada macam2 perisa... yg nyata semuanya sodap! selain ayam, ada kambing, ikan dan kepah...

pihak hotel beri kami nasik goreng cina, mee goreng, air sirap, jagung santan, wedges...
tukang bakar yang bertanggungjawab masak malam tue..
 ni ayam dari Lan dan Aini... siap tambah 2 ekor lagik...

dah abis bbq... masing2 pulang ke rumah ngan perut kekenyangan..... 

Hari Ahad, bekpes ramai2 kat bilik organizer... pehtu terjun kolam plak... dah puas mandi pool, balik rumah dan terus kemas untuk cek out..
ni ruang hall rumah kami... 

Singgah lunch kat kedai di Batu 4, dan dari situ kami berpecah... 

Alhamdulilllah, semua berjalan lancar dan yang penting KAMI HAPPY!!!!!!

5 comments:

eima said...

tak penah dgr pasal ilham resort nih .... tp cantek gak chalet die ek ..

Cik Puan Nurul said...

rasa ilham resort ni penah gik aritu masa gik pd semua otel kiteorg survey hhe..besnya pihak hotel siap bg menu lain lg ehh yg tu mmg lam package ke apa..

mummy_ayu said...

ooo..lepak kat ilham...ayu gie kejab je ari tu..lepak kat teluk kemang..sbb dekat ngan poli PD tu..uamah ibu kat sban, my sis belajar kat PD..tu yg rajin gie tu..plus Ian memang suka bab laut ..

Nad @ MamaZakwan said...

bestnya!!!!

Afne said...

afne br nk gi pd 30hb ni. tak sbr :)