Thursday, April 14, 2011

6 Bulan Sudah

Alhamdulillah, selamat sudah tempoh 6 bulan berlalu... berjaya ditempuhi dengan penuh kesabaran...walaupun pada mulanya ada dugaan melanda, tp sekarang telah berjalan lancar... Semoga perjalanan hidup seterusnya berjalan ngan lancar dan tenangggg jer.... haaaa, ada ape dalam fikiran korang, nak guess ai pregnant ke? not yet okey, hehehhee...

Kisahnya 6 bulan sudah berlalu adalah...

NO SMOKING
Alhamdulillah, dah 6 bulan asben ai berhenti merokok... berhenti secara drastik! pada mulanya memang kitaran hidup die sedikit weng coz tak dapat isap candu, tp makin lama semakin okey... Bayangkan dulu die penghisap rokok yg tegar... Dunhill 20 batang, satu hari boleh habis... pehtu downgrade ke winston 18 batang untuk satu hari.... berapa dah abis duit terbuang untuk beli rokok sehari.... RM10 sehari, sebulan dah bape dah kan... Syabas sayang! Harap berkekalan sampai bila2

BISNES CRABSTICK POPIA FROZEN
Alhamdulillah, sedar tak sedar duk sibuk menggulung, dah 6 bulan bisnes ai... Tak sangka, pada mulanya makan di rumah pakcik, pehtu try bawak ofis then terus dapat order... Syukuran Jazilan...Walaupun pada mulanya, ada anasir yang try nak kondem my bisnes, dan ai memang rasa down, tp berjaya jugak menepis ngan cekalkan hati...Sangat2 hepi coz selain berniaga, dapat jugak tambah kenalan yg boleh dikatakan dari seluruh malaysia... utara, timur, selatan semua ada... cuma ai tak berani nak pos ke Sabah n Sarawak even ada permintaan coz perjalanan makan masa yang lama... Terima kasih buat kengkawan yang sudi jadi customer MAMALYNA'S FROZEN... Ada kengkawan yang dah berapa kali repeat order, ada yang nak cuba for the first time...Alhamdulillah, hampir setiap hari ada jer order cuma kuantiti jer berbeza.... Tq buat kengkawan yang duk or keje di putrajaya coz menjadi customer ai... Free Delivery in Putrajaya, so memang berjasa sang kancil ai tue...abis round semua presint, ehhehe... Pengalaman pahit, ada yang dah dapat popia tp sampai skang tak bayo2 lagik... 10 peket sorang plak tue... dah puas remind, still buat derk jer... jumpa live pun, ada jer alasan... alahai, makanan tue dah jadi ta*k pun, tp duit tak bayar2 jugak...bab ni yang melemahkan ati den... org yang buat hutang tue bukannya tak kenal, kenal tp no komenler...

dan hari ini ai akan pos popia ke
PUAN NINA - 3 PEKET
TQ Nina coz sudi repeat order lagik

RYNA - 4 peket
TQ sudi jadi my customer... customer baru nie... Selamat berpantang yer, dah sebulan berlalu, ada lagi 2 bulan, hehhee... ai tanya die, 'ryna dah boleh makan ketam ke?'... then ryna jawab ' makan sikit2 jer'

dan hari ini delivery ke
LYNN - 3 peket
suppose esok baru pass popia tp lynn mau cutiler pulok... nasib baik ngam3 ada 3 peket lebih kat rumah... so thari ni ai balik umah ambik n sang kancil akan pon-pon kat lynn kat DCA tue...

AIDA JAKIM - 10 peket
customer baru... kenal thru FB... order banyak coz kumpul order ngan kengkawan... dah berjaya antar dah tadik... TQ Aida

DYA AMIM - 10 peket
sudah berapa kali repeat order daaaa... mau balik muor, so nak makan2 ngan adik2, sonang cito, terus order banyak...

IYLIA Penang - 6 peket
sama jabatan tp cawangan lain, dah alang2 berkursus kat sini, sonang ambik by hand terus

order untuk delivery esok pun dah menanti..
HAWA (repeat order)- 6 peket
SHIREEN, UPE JPM (repeat order) - 3 peket
NINI PD (customer baru) - 3 peket

12 comments:

MRS. K said...

ade jugak tak bayo ek? bukan mahal pon kan? dah tentu makanan tu jadi darah daging.. hai laa

Cik Puan Nurul said...

hurmmm memang gitu la dugaan niaga ni ejann mmg perit dpt back out customerla..yg fussy teringat ade mmber sampai dah xde modal nk niaga kes org xreti2 nak membayoo ni..kene buat rules laa baik sedekah kat org ssh dr bagi org utang dh tu xreti2 nk membayoo..pikirkanlaa penat lelah org kann..iskh..iskh

.:mama dhia:. said...

pelik gak bile akak bgtau ade yg tak bayar lg..kalo x nak bank in awal pun, COD lah kan .. banyak gak tu 10 peket sorang..nak order leh ker kak??nak 2 peket...(^__^)...

[-suziey-] said...

waaa kagum dgn ur hubby..alhamdulillah..jimat duit ila dh benti smoking..tahniah..

tahniah utk bisnes jgk..maju dh skang..alhamdulillah..jgn lupe bersyukur pd Allah..smga bertambah maju bisnes ejan yek..mane org yg dok ckp2 tu? dh xde kan? so klu dgr lagi abaikan jek..rezeki dr Allah..

eima said...

tak nak malu ngan ejan ... tak nk malu ngan Allah .. tp malu la ngan diri sendri ...

sabo je manusia cam tu ....
takan RM 35 hengget pun tak mampu ...

azura samsuddin said...

all the best utk ejan, semoga sentiasa sukses slalu

::Mamalyna:: said...

k, tu ler... dari bulan 1 lagi tau... berapa lama dah.. ai jual murah2 pun, tak nak bayar...

::Mamalyna:: said...

nurul, yg tak bayar tue kawan dulu sesama ofis, dulu okey jer.. skang, tak tau jadik camtu... sorang lagi ofismate... sebelum ni okey jer... tp tak sangka liat plak nak bayar...

::Mamalyna:: said...

yana, ntahler dik... runsing akak...10 peket, bersamaan 200 stick, yana pun tau penat menggulung camne kan...sakit2 bahu n badan akak nie... tp ntahler... manusia kan..

::Mamalyna:: said...

suziey, alhamdulillah... syukur sangat2... bab rokok tue, memang trasa jimatnyer + rumah pun dah tak berbau rokok..syok rasa...bab bisnes, memang rasa down pada mulanyer walaupun skang masih ada angin2 berita yang ai terima tp ai cekalkan hati.. yang penting, niat di hati nak cari rezeki yang halal kat bumi Allah nie...

::Mamalyna:: said...

eima, total semua dekat rm100 jugak.. tak tau nak komen ngan org camtu..

::Mamalyna:: said...

zura, tq so much...Amin