Tuesday, March 29, 2011

Wajah Kesayangan

Cik lyna dah berumur 2 Tahun 6 bulan... so far alhamdulillah... membesar dengan jayanya... dan macam2 feel sampai mak pak die boleh tertension, hehehhe

Baru2 ni p cek up, berat dah 15 kilo ++... tak larat nak dukung dah... kemain semangat tambah plak lyna tinggi... makan boleh tahan... kalo kasik makan, pinggan die tu, kalo tak bertambah, tak sah... dah abis sepinggan pertama, nanti datang kat ai cakap 'mama...nak cik gi' (mama, nak nasik lagi)...
kadang2 pagi die buat perangai... perangai tak mo bangun pagi pegi taska... hari isnin selalu wat drama... nak pujuk die kasik okey p taska, mesti kena cakap, 'jom p nenonas', konpom terus okey... muka ceria jer...
 mulut tersangatler riuh... sampai rumah pun rasa riuh rendah, walaupun kami duk bertiga jer kat rumah.... menari, menyanyi dan macam2 lagiler...
 anak ayah nie... tengok kening tue... nak mandi, nak makan, nak tido, semua ngan ayah die....
 Minggu nie dah 2 minggu lyna ponteng p taska sebab mak tok ngan tok wan ada kat rumah... seronok sakanler minah ticik tue kan...
 takpelah lyna, bermanja2ler skang yer.... sementara takde saingan nie... tak lama lagi, akan muncul sepupu baru...hehee
ni tok wan lyna yang sangat2 rajin melayan kerenah cucu die seorang...

5 comments:

eima said...

huhu berat nye .. fahim plak dah payah mkn .. berat takat 14 kg cam tuh .. skrg nih lagi la ... demam plak susu pun tak mo minum .. drama tu hari2 tak mo pi taska...

mamalieyna said...

cik lyna dh besar..makin sihat dia haa..dan cerdik! comel! ^_^

::Mamalyna:: said...

eima, lyna berat wei... lenguh tangan mau dukung, ai memang dah tak larat dukung die dah, hehehe... pagi2 pening, asik nak melayan drama queen die tu, hehe

::Mamalyna:: said...

lieyna, hahaha... die memang sudah membesar ngan jayanyer..hehe

ummiaqeef said...

semangat tu 15kg..aqeef baru 13kg..hehe..camane nak angkat lyna ni..opss! drama nak g taska biase hari isnin la teruk skit. hari biase tu tgk mmod jugak, cam pg td ok je x nangis..hehe