Tuesday, March 29, 2011

Melawat 'Chunggiton'

Masa balik lepih ari tue, harus buat aktiviti makan2... p makan2 tempat yang sedap...  First, kedai makan ayam bakar... memang sedap giler ayam bakar die... jenis perap ngan garam kunyit + bawang2 kut... memang sodap sangat2...

Semestinya menu kami, nasik berlauk ayam bakar... die letak kuah gulai kawah ngan isi2 daging sikit... ayam bakar plak panas2... maaf sangat2 coz memang tak sempat nak snap gambo sebab kami lapo terus jer ngap!

Disebabkan kedai makan ni dekat ngan stesen keretapi kuala lipis, so bawakler cik lyna tengok 'chunggiton'... tp sayang sangat coz ketapi real takde lalu time tue... yg ada cuma ketapi barang yang parking kat situ... tu pun minah kecik tue dah teruja..siap nyanyi2 lagu chunggiton... teringat kenangan lama semasa sekolah dulu2, kalo nak balik kg, part paling syok, naik ketapi ramai2 ngan kengkawan...
serba sedikit suasana stesen ketapi... budak kecik nie, duk sibuk main tepon...
 penuh gaya ngan aksi... adaler org2 kat stesen tue tengok gelagat lyna... mulut riuh mokcik nie..
 muka ada masalah negara kut... tengah cakap2 tepon gelak2, tetiba buat muka serius...cam2 pesen..
 melawat kawasan... kasik jer die jalan2 coz tak bahaya sangat coz ketapi takde... kalo ada, for sure pompuan tudung pink tue pegang minah tue...
 ni ofis BAPAK kawan KITA nie... Tuah Travel's
 Sejarah Awal Kuala Lipis
 Gambo2 bangunan lama
'ce citer...ce citer'

dan last sekali, gambo model bandar KUALA LIPIS


*



*



*




*





*




*





*





*
kalo boleh ai nak wat tangan bersilang cam lambang negeri pahang tue... tp tangan penuh ngan makanan... tp kalo ai buat jugak, mesti org ingat ai buat tangan otomen nak fire, hehehhehe

14 comments:

eima said...

fahim takpenah tgk lagi ketapi real ..kesian die ..huhu

besh tul ...

mummy_ayu said...

baju lyna lebih kurang sama ngan baju iris la..Ian & iris pun tak eprnah tgk or naik ketapi betul2..

..nOj.. said...

kat mane ade tulis selamat datang ke kuala lipis tu wei. nape aku cam konpius sgt je ni

ummiaqeef said...

teringin nak bawak aqeef naik pengangkutan awam,hehe.. kak,saya tgk majalah keluarga baru ni ke majalah ape ek yg cover dia sharifah eja tu. muka anak dia mcm lyna la..comel...

Ameh Wahab said...

best nye jln²...ade jumpe thomas x??hehehe...

kak..sy tagged akak...hehehe..

Dee said...

org kg dato' ct lah ni ye..

syanasaid said...

ntah2 mmg ade org tgh sembang ngan lyna kt tepon tu kot
hahaaa
seraammmmm

::Mamalyna:: said...

eima, ni pun tak dapat tengok real punya... time kami sampai tu kul 10.30, ketapi kul 10.45... tp nak kejar balik pjaya, terus balik rumah... next time kut..

::Mamalyna:: said...

ayu, leh jadik kembar iris, tp kan...baju corak tue ada ceritanya, hehhe

::Mamalyna:: said...

nojah, kat depan stesen tue... kalo ko p ofis ayah ko, mesti nampakler...melainkan kalo mata ko rabun jauh yang super teruk, ehhe

::Mamalyna:: said...

rozi, iye ker... nanti akak tengok... akak ingat nak tunjuk lyna ketapi, tp takde plak...dapat tengok landasan ketapi pun jadikler, hehe

::Mamalyna:: said...

ameh, thomasa tarak... lambat lagi nak sampai, akak kasik lyna tengok landasan thomas jer... tengok landasan pun dah riuh sekampung minah ticik tue..

::Mamalyna:: said...

dee, dato ct tue dulu satu sekolah ngan ai...

::Mamalyna:: said...

syana, uwaaaaa....serammmm plak... tak cam tue kut...nakal u tauuuu!!!