Wednesday, March 30, 2011

'Nenonas?!!!'

Hari sabtu baru2 ni, kami berempat bekpes di luar... kat kedai mamak, layan roti canai... dah alang2 dekat dengan rumah sepupu kami, maka mak mertua ajak p rumah sepupu tue.... nasib baik meka ada kat rumah... coz kebiasaan ari minggu meka pegi rumah meka satu lagi kat Kota Warisan...

so kami pun berborak2ler... lyna plak sibuk main susun2 bantal kusyen kat rumah sepupu tue... sat susun memanjang, sat susun menegak...  borak punya borak, sekali terborak citer nie...

sepupu : Cik (panggilan buat mak mertua ai), tak lama lagi anak pak ein dah abis belajar kan...
MIL : a'ah, ke dah abis dah... takpalah, balik malaysia keje senang sebab dulu masa dia p belajaq kat sana, dapat biasiswa petronas...
sepupu : gitu ka?... senangler nanti, biasa sapa dapat biasiswa petronas, petronas ambik meka keje ngan meka....

tiba-tiba lyna datang kat sepupu ai tu, then cuit badan sepupu terus mulut kecil die cakap 'NENONAS?!!!'

Kami bantai gelak tengok gelagat lyna... iyeler, mak mertua ai ngan sepupu tue duk citer pasal biasiswa tajaan petronas... yang lyna tue, tengah asyik kusyuk main tetiba meka asik sebut pasal petronas, terus menyampuk nie... coz bila kita sebut petronas tue, pada pemikiran dia, petronas tue adalah tempat die boleh beli air kotak, cokelat, jajan2, roti dan cam2 makanan yang die boleh pow mak ayah die...

Lyna...lyna... cam2 perangai kamu nie..

10 comments:

.:mama dhia:. said...

pantang dengar yer lyna..feveret word yer lyna?? ari2 wat kunjungan khas ke nenonas... maunyer x jd feveret.. hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...budak bijak!! ooo dlm diam2 dok main2 tu sempat lagi pasang telinga dengar org tua bercerita hheheheehehe

same laa ngan mia mija pun ejan...kalo masuk petronas tu mcm syorga dah, sume bende nak kaut....

ummiaqeef said...

haha..lawak la lyna ni..aqeef pun suke bertanya..ape kita ckp dia ulang balik..cth, aqeef jom main ball.. nti dia jawab, ball?? word yg ujung tu dia copy paste,hahaha

Cik Puan Nurul said...

bijak lynaa ni...banyak mulut jugak hehehehhe

Miza Yusof said...

kehkehkeh. semakin bijak si lyna ni kan :)

::Mamalyna:: said...

yana, org duk citer pasal biasiswa, die duk ingat petronas coz die boleh beli cam2 makanan tue... tempat die boleh pow mak ayah die, semestinya jadi tempat feveret die, heheh

::Mamalyna:: said...

lieya, sambil main sambil pasang telinga, siap p cuit org tue lagik, menyampuk tak kena tempat, hehehe

memang sorga lieya, penat kekadang tue ejan tapis cokelat2...hehe

::Mamalyna:: said...

rozi, budak2 kan, cam2 dalam fikiran die.. dah tau, saje cakap balik coz nak konpomkan tue..

::Mamalyna:: said...

nurul, mulut terlebih tue..nak nyampuk, tp salah maksud, hehe

::Mamalyna:: said...

miza, budak2 kan, banyak jer akalnyer... akal nakal ada, akal bijak pun ada... budak2 nak membesar..