Thursday, March 17, 2011

Kutu Tupperware

Walaupun bunyinyer sedikit 'old school' tp ai join kutu tupperware ngan ofismate... group 6 orang dan kutunya RM25 sebulan... so nanti tetiap akhir bulan dapatler RM150... then dengan RM150 tue bolehler ape2 barang tupperware seperti dalam katalog bulan berkenaan...6 org tue kena cabut undi, so tungguler bila sampai turn... so last month, my turn... dan ini barang2 tupperware yang ai pilih dengan kos RM150 main kutu...
nama saintifik tak tau so ai ambik bekas besar kaler biru tue, senang nak goreng kopok sedap yang dibeli ngan Ahkak Geli... goreng banyak2 then simpan... krukkrakkrukkrak, sedar tak sedar abis satu bekas...

pehtu bekas empat segi tutup merah tue... dibeli untuk menambah koleksi simpan kulit popia... coz kami akan simpan kulit popia yang telah dikopek di dalam bekas cenggini... saiz yg sesuai dan boleh isi banyak...
 dan yang ketiga ialah dan ini jugak yang paling mahal FREEZERMATE STARTER SET
dah ada satu koleksi... yg ni buat tambahan... senang nak simpan lauk pauk basah...
bila kuar dari freezer, senang dan cepat nak defrost...

4 comments:

dakcik said...

minat sungguh akak kat tuperware eh..kalo ain nk beli hurmm jgn harap la..yg ade kt umah pun adiah kawen dlu..hehehe

Adyshariz said...

main kutu baru tak rasa sangat..kalau tak nk keluarkan ratus ingin mmg payah la..

suka tuperware gak, tapi sgt berkira time nk beli..huhu

::Mamalyna:: said...

ain, ni sebab akak join main kutu.. kalo tak, berkira jugak nak membeli coz mahal, hehehe...

::Mamalyna:: said...

sha, betul tu, sebab main kutuler tak trasa sangat duit kuar... freezer mate tue kecik conet tue dah rege rm100.++...