Tuesday, February 8, 2011

She So Talkative!!!

Cik lyna dah banyak berkata-kata, sampai kami plak rasa, bila lyna nak diam nie, hehhehe... penah satu hari tue, die bercakap tak berhenti dari kuar umah sampai ke spital serdang... perjalanan yang ambik masa 15 minit... tak lenguh mulut kut...

Perkataan yang sangat2 lancar ialah MAMA n AYAH - very2 clear!!!
Sekarang nie kalo bercakap mesti adalah 'lah'... contoh, beyatlah (beratlah), tidolah, sakitlah, jatuhlah, akanlah (makanlah)... mandilah..

Bab nyanyi, memang tip top... nyanyi jer kejenyer... lasak pun boleh tahan! bila die ada hangin wat perangai mengada2 tue, memang menyirappp jer rasa....

Lyna pun dah sedikit chubby... makan tak berhenti, ai pun kadang konpius mane pp, mane dagu, hehehe... kadang2 overdose makan, leh muntah plak...

Suka tengok lyna gelak, sebab die akan gelak bersungguh2... kita plak nak tergelak...

Lyna suka bercakap, tp ayat die panjang2... kadang2 ai ngan asben pun tak paham tp bolehler tangkap ape yang dia maksudkan tue...

Takpe sayang, belajar cakap sikit2 yer... nanti terus banyak2 kang, mama n ayah jenuh plak nak dengar, ehhehe

6 comments:

eima said...

eh sama plak bab 'lah' tuh ngan Fahim
dah 2 minggu rasa nye fahim asek ckp 'lah" ni

amboi mentang2 la diorg sama besday .. bab kebolehan pun sama ... haha
comey kan klu die tambah perkataan lah tuh ...

Liza said...

hehe..masa tak leh ckp, kita duk risau bila dia nak bckaap.. Bila dah bercakap kita pun pening. hehe...

Lee-Yan-Naa said...

moga lyna membesar jdi anak yg bijak ye!

Hezesuze said...

mesti besh kan layan lyna bercakap hehe

Sricahaya said...

a'ahla..mmg lyna nampak tembam sikit..

Zaidah said...

comelnyer bunyik....titunlah ade tak...