Friday, February 18, 2011

Kashaf Imani

Sinopsis Kashaf Imani
Mengisahkan tentang gambaran alam roh. Kashaf seorang remaja bermasalah yang tinggal dengan ibunya, Rosnah yang bekerja sebagai GRO dan adiknya, Shamim seorang pelajar kolej. Mereka tinggal di sebuah rumah flat di KL. Kashaf bekerja menghantar dadah setelah berhenti sekolah semasa darjah 4. Satu hari, Kashaf telah dipukul hingga cedera parah dan dia koma. Semasa koma dia dapat melihat semua yang berlaku di sekililingnya tetapi orang tidak dapat melihatnya, seakan-akan dia sudah mati tapi hanya seorang saja yang boleh melihatnya, iaitu Imani. Dia meminta tolong dari Imani untuk memberitahu keadaannya kepada keluarganya dan membantu keluarganya bertaubat.

Telemovie hebat ini akan diarahkan oleh Azma Aizal Yusoof . Manakala skrip oleh Shahrulezad Mohameddin dan Shahriman Wahap .

ai tengok citer ni semalam.... memang best! walaupun gambo citer nie semua bibir org jadik oren, watak sharifah amani ala2 watak cam dalam citer Ghost Whisperer, tp ai sukaler... Arahan pertama dari Azma Aizal Yusoof, nama lama Isma Yusof... Isma ni yang bawak watak 'setan' dalam citer Antara Garisan...

7 comments:

.:mama dhia:. said...

saye pun tengok kak..mmg best..citenyer x terlalu 'berat'.. insaf rase..

eMMe said...

ai pun tgk citer ni malam tadi, ingatkan nak up topik ni jugak....ingatkan setting color kat tivi kene adjust, rupenye, mmg cam tu...hehehehe...best drma ni kan...

::Mamalyna:: said...

yana, betul... tak terlalu berat dan kita pun tak payah sampai nak fening kepala fikir kan...

::Mamalyna:: said...

emme, hehehe... ramai jugak blogger yang up citer nie... ejan mula2 tengok, pesal bibir org kaler oren nie, tp dah gambonyer rupa cenggitu...

ummiaqeef said...

tgk gak,best kan.. seb baik kashaf ty idup lagi,suke......hehe

Cik Puan Nurul said...

tgk sejap je laki alih cite lain plak..suke beto kusyairi tu yg pelakon laki utama tu pandai dia berlakon teringat cite rosli dhobi dan geng surau ke apa tah bulan posa lepas..sayangnya xdpt tgk abis sama cam xdpt tgk abis cita ampunkan aku aritu

eima said...

reply lagi kat cni ...
tak tgk tido awal letih la ....