Monday, February 7, 2011

From Putrajaya To Alor Setar

Sebenar2nya kan... cuti Wilayah dan CNY, kami berdua going back to Alor Setar... Perancangan terjadi bila asben outstation ke Penang sampai 28 Jan... so asben plan supaya kami balik Alor Setar... Tp family kat AS tak tau pun yg ai ngan lyna balik sana... kiranya pakatan secara haramler nie... ai pun tak citer kat blog coz takut rahsia terbongkar coz MIL baca blog ai yer....

Since dah tau yg asben ai kena keje ke penang... terusler kami cari tiket flight balik AS... cari punya cari, so dapatler hari ahad kul 8 mlm... mula2 ushar tiket kul 1:30 ptg tp dah abis so ambik last flight... kami terbang ngan MAS... dah tengok tiket AirAsia tp mahallllll sangat2!
Kisah asben ai plak, pas jer abis keje kat penang 28 Jan tu, terus die balik AS... jadiler bujang senang selama 2 malam kan... puasler die berlakon kat sane... riso jugak mamat tue coz takut ada perkara unplanned kan... kang terkantoi plak... berlakon secara hebat, coz siap kemas beg pakaian semua n angkut semua masuk kete.... so ari ahad tue, dah siap salam semua PIL ai, konon2 balik Putrajayaler... tp die kuar umah n p Gurun, sempat lagi p main tenis ngan kawan die... then return balik ke AS...

Ai plak, dah siap kemas umah semua... dalam kul 5:30 ptg... Mak Ngah Lyna sampai ngan adik ipar die... hari ujan kan dari pagi sampai malam kat putrajaya... siap 'simpan' kete semua, dalam kul 6 ptg, gerakler kami menuju ke KLIA... ai sangat2 riso yer... risokan lyna kut2 menakal dalam flight... ai siap bawak buku dan pen supaya lyna boleh conteng2 dalam flight nanti...
 Okey, dah sampai KLIA.... sampai2 jer tengok dah boleh self check in... so terus check in...ai pun bawak back pack jer... beg besar, dah siap letak dalam kete asben...
 Troli ni diambik semata nak usung lyna sahaja...
 lyna with kak Nina
 bukan main seronok die...
 dah check in, sementara dah masuk bilik menunggu... so lepak luar dulu... lyna dapat kawan... namanya Danish... sebaya lyna.. duk kat Tawau...
dah masuk pintu A6... wahhh, time ni lyna bukan main seronok... duk nyanyi2, pehtu boleh plak ayah die tepon, ayah die plak p bantai nyanyi same... sudahnyer, lyna duk melalak nyanyi kuat2 yer... semua org yg naik flight same kami tue duk pandang lyna jer... ai ni muka dah abis tebal rasanya... ai tak toleh kiri kanan pun, ai cuma pandang dinding cermin tu jer... mak malu sih!!!
 dah masuk flight... suka naik MAS coz layanan buat passenger yang bawak budak kecik memang superb!!!
 ready to take off!
Alhamdulillah, lyna good girl dalam flight... cuma kadang2 lyna rasa bosan...so mulaler die duduk n bangun kat kusi tue.... buku yang ai bawak pun die duk conteng2 so boleh lekakan lyna... takdelah die boring sangat dalam flight...

Sampai jer kat airport AS, ayah lyna dah menunggu... tak sempat nak tangkap gambo lyna bertemu ngan ayahnyer coz I'm touching beb!!! Terharu tengok lyna yang memang rindu kat ayahnyer, duk peluk leher ayah die... dah terharu tengok ayahlyna yg asik cium lyna sambil cakap 'ayah rindu sangat kat lyna'... touching jugak coz ayahnyer tak cakap rindu kat ai pun!

and kami spent 5 hari bercuti di AS...

5 comments:

MRS. K said...

AS? cam amerika syarikat pulak... hikhik

Cik Puan Nurul said...

hukhukhukkkkk...leh lupe lak binik yeakkk takpe terpakse dulukan si kenit yg lum memahami dulu..tu baru seminggu ayahnya takdakkk

eima said...

eleh tak rindu kunun ..aku dpt agak ape yg berlaku pada mlm 30.1.2011
hahaha

mesti lyna happy gile kan ..lama wo0o tak jumpa ayah die ...kiki

Sricahaya said...

ayahlyna rindu gak tu ngan mamalyna..cuma dia cover je..hehehe

ibuayu said...

mana boleh ayahnya tak rindukan mamanya cuma tak cakap je...