Wednesday, January 26, 2011

LAPORAN BUAT ASBEN

LAPORAN PETANG
DAY 2 - SELASA

Semalam, cuaca kat sini sangat2 terik... disebabkan hari selasa ada pasar tani kat putrajaya, so pas balik keje, ejan singgah pasar tani... memang plan nak tapau makanan jer... malas nak masak... so for me, ai beli nasi kerabu lauk daging goreng + telur masin... dan untuk lyna ejan belikan bubur nasik jer.... org utara panggil moi... pehtu ejan pegi presint 8, singgah kedai buku tue coz nak beli envelop pehtu singgah 7-E coz nak beli air kotak milo kat lyna then baruler ejan gerak ke taska lyna.... sampai je kete, cik lyna tue demand... katanya 'anash' iaitu panas kalo duk seat sebelah ejan... so die p duk belakang.... sampai rumah, terus ejan dan lyna makan...
santapan isterimu semalam
 ni lyna yang tengah makan moi dan sambil2 tue die pun turut kasik 'tikar makan'.... abis bersepah kat situ...

Malamnyer, ai seperti biasaler... menggulung then lyna buat hal die, nyanyi2, melompat dan macam2 aksi seperti yang die selalu buat... pehtu ejan pasang kartun, mmg terpakuler lyna depan tv... tetiba ejan perasan lyna diam... seperti yang kita tau, bila lyna diam tue, adaler perkara yang dia buat... ternyata memang betulllllll!!!!
 Abis die p main bedak agnesia... die p sapu kat kaki2 die penuh... penuh bedak kat lantai...
ni kaki anakandamu.... nak pakai baju jer, suar tak mo pakai... kusyen tue memang cam biasaler kan... abis berterabur di lantai... ntah ape penatnyer lyna semalam, kul 9.30 dah selamat beradu....

Amboi bang, dengar sakan shopping kat Batu Feringgi.... dengar citer, ada beli baju kat lyna... FM kat ejan yerrr tp takde ker tersambar satu ke dua handbeg buat isterimu nie....takde keeeee?????

4 comments:

izan_cute said...

sedap nasi kerabu..ishh,tak sbr tunggu popia yg sedap itu..esok mesti dpt kan hehe...

lyna mcm anak2 izan,nampak bedak macam nampak aiskrim,suka sgt main bedak hehe

ummiaqeef said...

biarkan saja. budak² tgh nak meneroka dunia mereka..hahahaha

Pn. Zana said...

budak mmg suke ngan bedak ..lantak p la. jgn di makan sudah ..haha.

eima said...

hari repot .. tak dak la pak nye kemaruk rindu sgt kan...