Thursday, January 27, 2011

Delivery Popia

Semalam tengah nak mati wat keje, tetiba dapat mesej dari SAHABAT nie.... ejan, laki aku kat SPA, kalo aku nak order lewat camni, ko marah tak.... oooo, sahabat... memang memula aku nak marah, tp bila mengenangkan duit, terus aku jadik senyum, hehehee.... mesej punya mesej, pehtu boleh plak mesej ai yang panjang tue, die p delete, last2 ai call jer sahabat tue... so ada masa terluang, bos plak p meeting sat.... so ai pun terus zassss balik umah ambik popia... disebabkan asben sahabat tue penah keje di putrajaya, so terus decide suruh die mai ofis ai ajelah... alerrr, ofis ai tepi jalan, senang sangat2... kat mof, bangunan yang ada CIMB, depan pasar tani, so itu trademark die.... dalam kul 12:30, asben sahabat selamat sampai dan 5 peket popia sudah bertukar tangan... nampak tua plak asben ko gidah...hehehe... Tq coz sudi support bisnes kengkawan... n moga2 ko dan keluarga dapat p memetik buah epal yer...

agak2 petang sikit, tetiba dapat YM dari jiran... nak popia 2 peket katanya... satu untuk dia dan satu untuk kawan die... Jiran tue tak lain dan tak bukan ROZI aka UmmiAqeef... Rozi nie penah menang GA ai, tp disebabkan kesuntukan masa, ai letak hadiah dalam postbox jer... tp semalam Rozi volunteer nak mai umah.... First time jumpa Rozi dan Aqeef... alahai, baiknyer Aqeef, duk baik jer dalam buggy sambil pegang hbeg umminyer, hehhee... masa memula Rozi sampai umah, ai baru lepas goreng ikan... so borak2 depan umah kejap... dan lyna cam biasaler, melalak depan umah coz nak ikut Rozi...Tq yer Rozi coz sudi beli popia akak...

dan bila malam menjelma, tetiba dapat call dari ZANA, katanya nak datang ambik popia malam tadi... pada mulanya kami decide nak jumpa di Masjid Putra, tp tak jadi coz hari hujan.... so tukar tempat jumpa, kami jumpa di Petronas jer... Tragedi ujan rintik2... jumpa pun kejap jer... kalo jumpa lama2 kang, demam plak ZANA berhujan coz die datang jumpa ai di kete... tak dapat jumpa AMMAR... Zana nie lemah lembut orangnyer... dan ternyata memang suara die sedap, hehehe... TQ so much ZANA coz sudi datang pjaya n tq coz sudi order...

TQ so much kengkawan...

4 comments:

ummiaqeef said...

ur welcome..ade gak kena repeat order nti..hehehe.. aqeef mmg baik bile dpn org, cube kat rumah.. mak pak pitam! ekekekeke

~aSHa~ said...

u r welkem dear....
moga2 majlis anak2 aku meriah ptg ni dgn budak2 sekeliling rumah dan jiran tetangga...btw jemputla dtg ke rumah ye...

ehehe thanx 4 ur wishes 'petik buah epal'...

Pn. Zana said...

hehe. malu la cm ni.

lembut ek..hahaha. nnti sy repeat lagi order yer. tu la .x dn nk jumpe Ammar. lenkali yer..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ejan, kawan kak mimi pun lieya beli popia ejan kan.. hehehe akak mmg na beli tp blom sempat2 lagi.. insyallah kalau akak turun putrajaya akak calling2 ejan dulu ok