Wednesday, January 12, 2011

Berbicara Tentang Lyna

 My sunshine... my sweetheart... LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
  • Berumur 2 tahun 3 bulan 14 hari
  • Berat, maybe dalam 15kg kut... lenguh woo, dukung dia...
  • suka makan
  • suka nyanyi... lagu feveret (Barney, Lagu 3 kupang, rasa sayang, burung kakak tua, bapaku pulang, old mcdonals dan lagu budak2ler... letih plak nak taip, hehehe)
  • Before makan, kita suruh die baca doa... so dia tadah tangan n bacaler doa... tp yang dengarnyer... allah...na....p ma... rotaktana...amin..--> okeyler tue, pass!
  • dah tau sebut dan cam my family member... mama, ayah, atuk (mak tok), uwan (tok wan n wan), angah (mak ngah), cik nani (asben cik nani pun die panggil cik nani), pak tsu...
  • dah boleh diharap untuk ambik barang...
  • suka tangkap gambo... atu, wa, tiga!
  • Bercakap tidak fasih sepenuhnya... tp ai ngan asben fahamler ape yang lyna maksudkan... lyna plak, jenis bukan cakap sebutir2.. ayat yang dituturkan panjang2....
  • pengadu no. 1, kononnya ai marah die... terus lari p kat ayah, cakap 'mama wat'... cam tu jugak kalo ayah marah die...cecepat p ngadu kat ai...
  • Manja sangat ngan angah... cam kami tanya, angah mana... cecepat die akan kata angah sambil tepuk dada die... angah dieler tue... kalo kami kata, kita nak p umah angah... jerit n lompat sambil cakap 'yeay...yeay...angah'...
  • sekarang, mulutnyer bertih bercakap.. tima asih...ama-ama.... cam ai suruh die ambik barang, then die hulurkan barang tue kat ai... belum ai cakap terima kasih, die jawab dulu ama-ama...
  • baju nak dipakai adalah pilihan sendiri... lemari pakaian die dah kuca lana dah... ambik baju ikut dan jer...
  • Nakal, kepala angin, suka protes, malas bangun pagi --> bila wat perangai nie, terus mama ayah nak tukar jadi hulk
  • Bila ai ambik kat taska, nampak jer ayah die, terus lari sambil panggil yeay..yeah...ayah
  • anak manja ayah... nak mandi ngan ayah, nak tido ngan ayah (part paling ai bengang, anak tak tido lagi, ayah berdengkur dulu).. nak suruh ayah pakai baju... semua serba serbi ngan ayah...
  • tumpahkan air kat umah... senyap2 p dapur ambik kain n lap...
  • rambut dah makin panjang... horeeey!!!
tu jer kut setakat nie... buat lyna, MAMA AYAH SAYANG SANGAT2 SAMA KAMU!!!

6 comments:

umilia said...

berat 15kg da mcm berat anak sulung aku yg berumur 5 thn wei..bestkan anak da pndai ckp ni..tp ade ms png gak nak phm..hehehehe..

eima said...

lebih kurang fahim la ..aku saja pi timbang ari tuh 14.4kg ....

perkembangan lebih kurang cam fahim la ... cuma lyna pandai nyanyi fahim tak reti hahaha ....kena antar pi skool cam lyna gak nanti....

mana tak manja ngan ayah ...muka sebijik ..hahha

ummiaqeef said...

aqeef dah pandai pilih baju sendiri nak kuar jalan...kadang gaduh ngan dia..hehe...

.:mama dhia:. said...

same ngan dhia..anak manje abah..
kalo kite ajak mandi bukan main x mo..
kalo abah die ajak, siap lari2 anak lg g bilik air..
ish..sih..ish.

aiDieNa said...

Comel kan cakap kanak² baru belajar cakap nie.. kalau boleh rakam dan dengar selalu... :)

ibuafiqahhuzaifah said...

anak perempuan mmg manja ayah..anak lelaki manja ngan ibu..
itu pengalaman aku sekarang la...
so,sorang satu ada ada anak manja memasing..hahaha..seronok!