Monday, January 10, 2011

Balik Kampung, Duduk Hotel?

First time, ai balik kg, tak tido di umah mak ai sendiri... Tp kami tido di hotel... bukan hotel mewah, tp hotel bajet jer... bukan mengada2 or kaya tp ai ada alasan tersendiri... nasib baik, sedara mara paham... kalo tak, mesti jadi bualan hebat, hehehe

Mak ai duk spital.. masuk hari rabu @ kul 3.45 pg... Jarak dari umah mak ke spital, adaler dalam 25km or 20 minit drive... Dari hari rabu since mak ai warded, mak ngah ai jaga semalam dan 2 malam akak ipar ai... kiranya ai balik lepih ari jumaat dan abang long ai balik jumaat ke kelantan.. bergilir2, nak wat camne, adik beradik dua org jer kan...

Mengenangkan spital lepih tue, waris terdekat boleh masuk bila2 masa jer dan tidak terhad hanya pada waktu melawat, so ai ngan asben buat keputusan, biarler kami duk di lepih sahaja coz senang ai nak berulang alik ke hospital... jarak hotel ke spital tue, adaler 2 minit perjalanan, memang dekat sangat jika ada ape2 hal kan... At least, masa yang diperuntukkan balik ke lepih, dapat dihabiskan jaga mak sebanyak mungkin, takdelah kejap jer... so far, layanan doktor dan nurse pun okey.. takdelah jenis merengus bila tengok ai pagi2 dah termuncul kat spital tue.... Rezeki ai, coz hari sabtu time ai kat spital, ada doktor pakar turun dari HTAA, Kuantan... so memang ai tanya seribu satu soalan tentang penyakit mak ai... bila dah tanya2 tue, ada satu kenyataan yang ai terpaksa terima dengan berat hati iaitu buah pinggang mak ai nak rosak... skang di stage 3... tp kata doktor, tu memang perkara biasa coz bila seseorang ada penyakit kencing manis dan darah tinggi, serangan buah pinggang tue akan kena... sedih? memang ati ai sedih sangat2...

time kat hotel, kami perasan ada satu family ni pun duk same ngan kami dan kami pun jumpa dia di spital... agaknya, same plan ngan kami kut... biar melabur duit lebih sikit, asal masa yang terluang dapat dimanafaatkan lebih bersama insan tersayang...

6 comments:

JaSSNaNi said...

ooo... alkisahnyeee... patut la dok hotel.. untuk kemudahan rupanya.. harap2 mak u sentiasa di lindungi dan kesihatannya bertambah baik lepas ni.. aminnnnn.. siapa tak sayang mak kannn.. :)

Mama AqiL said...

kalau aku ditempat ko pun..aku wat perkara yang sama ejan..duit kite leh carik..pepun..sentiasa doakan agar mak ko cepat sembuh.

~aSHa~ said...

fakta menarik : sejak laki aku keje sini..aku tido hotel tak pernah bayar...misteri kan???


semoga mak ko cepat sembuh..leh duduk putrajaya lak lepas ni..

~~*Lady Salwa*~~ said...

teringat lak masa ayah saya warded kat hosp. Ipoh...

Kami adik beradik dok hotel gak sebab rumah memang jauh dari spital tu... ada la dalam 2 jam perjalanan...

maszmadi said...

semoga mak u semakin sihat n sihat n sihat.. teringat mak kampung plak..

Ada Dalina said...

doa byk2 yer..moga mak kak ejan cpt sembuh..