Monday, January 10, 2011

Anugerah Juara Lagu

Sane Sini duk citer pasal AJL kan.. so ai pun nak cerita jugak tp cerita cara ai ler...

Tak tau kenapa, rasanya AJL tahun nie cam lambat 'panas'.... tambahan plak, first lagu bertanding from YUNA, yang memang slow dan mendayu2... Pengacara plak, memula cam tak berapa nak ngam pehtu lelama baru ler okey...

Persembahan plak, yang buatkan ai ngan asben gelak2 coz adegan tembak2 jer 2 kali, satu persembahan A.P.I, canggih sikit, pakai laser... Hafiz, bunyi tembakan kuat giler... Adegan sangkar, 2 kali... Ana Rafali ngan Faizal Tahir... tp komen ai, tang Ana Rafali, cam susah benar nak tengok muka die time dalam sangkar tue... coz die asik pandang mamat tue yang duk belah kanan sangkar die.. tang situ plak bucu sangkar... memang payahler nak tengok... Faizal Tahir even dalam sangkar penjara pun tp gimik tetap ade... terjun dalam air... gimik yang sangat2 menarik....

Shahir plak, dengar jelas2 bunyi 'pek' kena tampar oleh Nasha Aziz.... Black, vokal memang mantap! tp Hazama takde plak nyanyi same ngan Black time lagu Drama King ngan MUH tue... tp kalo tak silap, ada kat belakang as back up vokal kan.... Tomok plak first opening lagu die, dah cam gaya MJ dah... tp awat rambut wat cenggitu yer..

Stacy, memang bestler tarian die... mantap sungguh tarian die...
Adira, biasa2 jer..
Faizal Tahir - Lagu Selamat Malam... best... tp mata nie bukan pandang Faizal Tahir nyanyi tp asik nak pandang NorKhiriah yang asik usap perut, Cikgu Fatimah yang memang menghayati lagu tue dan Datuk Aziz Satar yang memang comel menari2 ngan bini die, hehehe
Black - lagu Sofea Jane... time tarik tue, perghhh... memang tinggi betul...
Hujan, biasa2 jer...

tp ai tak sempat nak tengok persembahan 3 diva... coz pehtu ai 'hanyut'... tahu2 jer, Ana Rafali menang... tp dengar2 ada yang tak puas hati pasal ape die menang... nak wat camne, dah rezeki die kan...

4 comments:

~Miss Sukasih~ said...

saye plak..banyak2 persembahan yg saye nanti kan adalah stacy..walaupun dah nak akhir,persembahan die tetap x menghampa kan..wlaupun rambut palsu die tanggal...hehehe..stacy the best la..=)

Mama AqiL said...

lagu yang paling aku betul2 tengok yealah persembahan dato` ct..hahahhahha...yang lelain tue aku tengok sambil lyn fb ngan blogwalking...

time pengacara nak umumkan JUARA...aku cam blur..anna raffali..hahhahah..

Cik Puan Nurul said...

hahahah..persembahan stacy tu biasa2 je kan dah tentu ade ramai penari dan tarian yg rancak.FT tiap tahun ade gimik dan kelainan,laki kat luar sangkar ana raffali tu pelakon yg sama dlm klip video lgu tu zahiril adzim kalo xsalah sbb ade terbaca kt blog dia..me lawak time tgk lan nyanyi lagu pelita dengan berbalut tgn..lucu je

umilia said...

aku mmg da agk yg mng msti luar dr expectation..sbbnye tgk ketua juri M.Nasir..dia kan manusia pelik..hehehehe..jgn mrh bang..tp aku sedikit tekejut hafiz mng vokal..sbb mcm biasa2 je..ingt black atau FT yg menang..