Monday, January 24, 2011

ASTRO....oooo....ASTRO

Ermmmmm mengeluh panjang pasal ASTRO nie... ada okey, takde pun okey jugak kut...

First, nak tengok tv clear, pasang astro memang okey... tp sangat2 tak okey, bila hari ujan...'servis not available'

Second, dah start caj goverment tax 5%... so bill dah mahal sikit dari biasa...

Third, Pakej Mustika tue.... mula2 tayang citer best2 kat situ pehtu lama2 citer2 tue jugak akan ditayang balik kat Channel 105 - Prima... so ai rasa nak buang jer Pakej tue... dah rasa cam membazir duit jer...

4th, asben ai bayar bil ASTRO bukan semata2 nak asik tengok citer ulangan jerrrrr!!!!! kalo channel 801, Arena tue... ditayangnyer perlawanan bola sepak ntah zaman tuk kaduk mane jer....

5th, sama ada kengkawan perasan atau tidak, kadang2 ada sesetengah drama2 yang ditayang kat ASTRO nie cam drama tangkap muat, citer main merapu jer...pehtu asikler tayang citer secara marathon... berjam2 lamanya...

Sebagai pengguna yang kita kuarkan duit untuk membayar servis dari ASTRO nie, memang ada yg tak puas hati dari segi servis yang diberikan...

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

huuhh
ejan
daku melayan AFC n KBS jer..
yg basic tu mgm dah ade..
so,warna ker mustika ker mmg tak pushcase
yg pasti mmg aku layan SW,HBO,AXN n KBS
tpi yg paling aku layan AFC dgn TLC
dulu nak purchase hak yg extra tu tpi pikir2 blik mesti main blik kat channel basic
so tak beli...
sukan?
jarang tgk...

Cik Puan Nurul said...

dpt tau yg bil astro dh kene cukai gak kan sbb dh disebut masa bajet 2011 aritu(xbukak lagik bil astro nih),lagi satu kan perasan tak astro ni mmg suke tayang drama yg kureng bagus kebykkan dr pengarah atau penerbit drama yg baru pestime nak buat drama so rasanya harga pun xmahal sgtlakan.kalo nk tgk drama melayu yg berkualiti sy lg suka tgk yg tv1 punye(tp bkn drma yg usop haslam punye ye).kalo cite sinetron lak sbb mmg murah satu episod lebih kurg rm15 ribu kalo cite melayu rm60 ribu keatas satu episod tu yg iklan kemain byk tuh.so xheranla kalo byk je sinetron berbanding drama melayu yg best2 kat tv.org astro dh byk kali kol suh psg byond tp mls lagi sbb bkn tgk sgt pun tv.tgk astro byond kat kg umah MIL biasa je sbb xsemua cenel ade HD pun kene tambah pakej lelain lagik adela.

::Mamalyna:: said...

ayu, ejan plak... main layan jer mane yang asben tekan... tp kartun tu memang selalu coz lyna layan... sangat2 tak puas hati coz asik tayang citer same jer..

::Mamalyna:: said...

nurul, bab bil tue tak perasan dalam bajet, heheh... betul tu, drama yang kureng bagus dari pengarah baru... pehtu asik nak masukkan artis af jer... alahai boringnyer... citer indon pun bersepah2...

eima said...

betul aku sgt setuju ..asek la marathon je..puas aku nk tgk ...
aku tak mo tgk SYTICD seasons2 bebayk tuh ..boring siot...aku mencik

syariza09 said...

susah juga kann....kalo x pasang Astro, tv pula x clear..nk amik yg basic, en asben ai kalut nak tgk segala tok nenek sukan pulak dahh..hurrmm

aiDieNa said...

Bab ujan siaran tak dak tu mmg sokong sangat.. apsal lar macam tu kan.. walaupon akak tak pasang astro kat umah.. nak tumpang merungut jugak.. sbb biler tgk kat umah FIL sokmo siaran tergendala time ujan.. boring kan.. tv biasa tak der lak gitue..

adianiez AIDA said...

tu la dilema kita. siaran tv biasa bosan tahap maksima! astro plak cekik darah.

ejan, memang dlm bajet lepas tu ada mention that tv berbayar kena gomen tax. masa tu aida da bising kat hubby. brot bret brot bret against gomen ni, asyik nak kutip tax.

tiba-tiba terperasan, aku la yg dok kutip kat tax tu, sah sah la org kastam hah hah hah...