Wednesday, December 29, 2010

Jom Kita Rancang Cuti2 Tahun 2011

Fikiran jauh ke hadapan, hehhee... bagi merancang cuti-cuti malaysia, or cuti2 tersepit dan macam2 cuti lagiler.... Bagi kengkawan yang keje gomen, tahun 2011 banyak cuti 'tersepit', so boleh kita jimat cuti...

Jom kengkawan, kita set tarikh untuk apply cuti...
Januari 2011 - lagi 2 hari jer lagik...
1.1.2011 - hari Sabtu (no point!)
3.1.2011 - MY BIRTHDAY!!!!!
20.1.2011 - Hari Thaipusam (khamis) - so kita boleh ambik cuti hari jumaat (21/1/2011)- boleh dapat 4 hari
 February 2011 - bulan syok cuti
1.2.2011 - Hari Wilayah (Selasa)
3-4.2.2011 - Tahun Baru Cina(khamis & jumaat)

Bagi org keje gomen or private yg duk kat Wilayah, kita boleh apply cuti 31.1 & 2.2 then kita boleh dapat cuti direct 9 hari terusssss!!!! ( 29.1-6.2.2011)

15.2.2011 - Maulidur Rasul (Selasa) --> boleh ambik cuti hari isnin 14.2 so boleh dapat 4 hari (12-15.2.2011)
 May 2011
1.5.2011 - HAPPY BESDAY MY EMAK... --> Hari Pekerja (Ahad) so forward ke hari Isnin - cuti 3 hari
17.5.2011 - Hari Wesak (Selasa) --> apply cuti hari Isnin (16.5.2011) - boleh dapat cuti 4 hari
 August 2011
30-31.8.2011 - Hari Raya Puasa & Hari Merdeka
(ni memang kena ambik cuti seminggu direct)
 September 2011
16.9.2011 - Cuti Hari Malaysia (Jumaat) --> direct 3 hari plus weekend
29.9.2011 - HAPPY 3RD BESDAY LYNA
 October 2011
26.10.2011 - Hari Deepavali (Rabu) - duk umah diam2 jer kut coz tengah2 minggu
 November 2011
6.11.2011 - Cuti Hari Raya Haji (Ahad) --> so forward ke hari Isnin, dapatler cuti 3 hari direct + weekend
27.11.2011 - Awal Muharam (Ahad) --> same jugak, forward ke hari Isnin
Disember 2011
15.12.2011 - HAPPY 4TH WEEDING ANNIVERSARY TO ME & ASBEN
25.12.2011 - Hari Krismas (Ahad) --> so forward ke hari Isnin 

My target is ai nak cuba kumpul or jimatkan cuti rehat ai 2011 nie... coz tetiap tahun cuti ai, asikler habis....hehhe

6 comments:

mama_auni said...

wah kak..bestnyer la planning cuti utk taun depan..hahahaha

SyaNa said...

hamboi ko hahaaa rancang cuti ye
best gile bulan 2 byk cuti bersambung

ummi sofiyyah said...

bagus2..memandang jauh ke hadapan....!!

eima said...

wahhh setahun nye calender ade ...
bulan 2 kot nk pi jalan pulau²..
bulan 1 pi cameron kot...tp seram ...

Sricahaya said...

byk cuti thn 2011 ni..
harap2 cuti thn 2011 ni leh la masuk dlam CGTR

ultra said...

fuh! terbaek la kak ijan!!! hahaha, saya jugak mahu follow advice n perancangan cuti kak la... mmg terbaek... abg boy mmg bertuah dpt MEM seperti mu la! gahahahahaha