Friday, December 17, 2010

Ape Kata Survey... Perkara Pertama Bila Beli Kereta Baru!

Di kala mood cuti makin menghampiri.... Tetiba ada idea, saje nak kengkawan jawab soalan survey di bawah....

PERKARA PERTAMA BILA BELI KERETA BARU

A.  Pegi Isi Minyak Kereta Sebab kebiasaan Kereta bila kita memula ambik kat kedai,   memang minyaknyer E....

B.  Buang Plastik kete cepat2... nanti segan plak bila org tengok kete tak bukak plastik... coz nanti org cakap, 'ooooo...kete baru'

C.  Beli pewangi kete... biar kete harum wangi...

D.  Dah start fikir nanti nak p tinted, pasang spoiler, tukar rim kete etc

E.  Tanya2 kat salesman tue, ai beli kete nie takde ape2 gift ke..

F.  Semua di atas...

8 comments:

MRS. K said...

aii.. ni tanya2 ni.. dapat hadiah kete baru ker??

Mama AqiL said...

tadi rasa time sembang tak keluar topik "kete baru" kan..kan...

tak kisah lar...

jawapan saya...SEMUA DIATAS...

tp paling tinggi markahnyer ialah D...

::Mamalyna:: said...

k, a'ah kete baru tp 2 tahun lepas...hehehe

::Mamalyna:: said...

anum, hehehe... memang takde wei, saje jer aku nie... tetiba aku teringat kenangan 2 tahun lepas coz ini semua aku buat, hehehe... tp tang D tue, memang betul kan, hehe

Me_Lina said...

hehehehe kena btg idung sndri ni...

last tuesday.. bila tau keta nak dpt... i dok cari P... walaupun lesen dh 10 tahun.... hahahah lama x bwk keta... pastu baru la semua checklist atas timbul satu persatu.. hahahaha....

SyaNa said...

bukak plastik
hahahaa siyes wey maluuuuu

Syatilla said...

jawapn...semua di atas =)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

leh diaktan semua kat atas la cuma pewangi je tak letak sebab tak suka nanti pening la