Wednesday, November 10, 2010

Super Berat

Sudah lama benar ai tak drive sorang-sorang keluar dari Putrajaya
Sudah lama benar ai tak tolak troli yang berat ngan barang-barang

tp ari ni ai terpaksa drive p Tesco Kajang beli barang...
dahler barang tue super berat...ada 3 beg
naik merah tau tangan ai usung barang ni ke keta...

ni tengah fikir, camne nak bawak 3 beg super berat nie + bawak lyna + usung beg lyna + hbeg doraemon ai tue...

nota kepada asben ai yang memang sokmo baca blog ai ni:
Nanti, dah sampai umah, sila call ai yer.. ai tak bawak naik plastik berat2 nie...
ai akan tekan button kunci kete dari rumah kita kat tingkat 12 tue, then u usung beg2 ni yer..

Bak kata pepatah melayu,
Tadi ai dah usung berat, petang nie giliran u plak
baruler fair n square..

Sekian,
dari isterimu yang banyak barang nak bawak petang nie

10 comments:

..nOj.. said...

hadoi. aku slalu gini. dukung anak, dukung beg, dukung barang. mmg terlebih muatan betul. rase nk terkeluar isi perut. hehe

eima said...

wahh note utk husband tercinta.... haha'''


zaman laki aku tak dak dulu lagi teruk ...
stok air fahim abis nk kena pi beli kat c4 tuh ...beli satu tak cukup... terpaksa beli 2-3 ... dlm c4 ok la de troli ..nk angkut air naik ke parking ...nk heret fahim .... seb baik panjang dah ade ....

Huda said...

siannye kak..xper2..sekali sekala ok la kan :) crabstick sy..ye ye..

MRS. K said...

lama gilak ai tak pegi tesco..

p/s : tesco nilai dah nak siap.. yippie

.::Lynn::. said...

yahooo tesco nilai dah nak siap..

Mama AqiL said...

awak pergi menyoping kenapa tak ajak saya skali..huhuhuhu...

boss sy cuti lar today..awk ni kan..kan..kan..

syariza09 said...

bagus2...bak kata pepatah berat sama dipikul, ringan sama dijinjing

BIONIC WOMEN said...

hehehe..nota utk suami yg sangat suweet..hahahha
saya x pernah bawak barang, semuanya saya tinggal jer kat en somi...x pernah gi soping sengsorang, pendek kata saya asyik berkepit jer.
Terpikir jugak, andainya suami kena kerja jauh suatu hari nnti, camner ler saya nak mulakan sesi angkat mengangkat ni ek??mesti saya nangis sepuas hati dulu, baru saya pikir cmner nak angkat.haha

Nad @ MamaZakwan said...

lawak la kak ejan ni, hheheheh..comel je anto surat utk hubby kt blog :)

[-suziey-] said...

crabstick kah itu..hiksssssss