Monday, November 22, 2010

Selama Nie Baca Kisah Orang Jer, Skang Diri Sendiri Terkena

Selama ni, ai selalu baca kisah blogger yang punya anak bila meka wat entry cerita pasal si polan2 tak puas hati ngan mereka sebab asik bercerita pasal anak jer, camler die sorang jer ada anak... dan sekarang, ai pun terkena...

For me, adakah menjadi satu kesalahan untuk ai bercerita pasal lyna? Ingin jugak ai kongsikan cerita pasal kepandaian lyna ataupun ape2 yang berkaitan ngan lyna.... Rasanya majoriti2 mak blogger yang punya anak, bercerita pasal anak2 mereka, adakah itu salah? Adakah itu membuat org lain merasa jengkel hati? Kalo meluat sangat baca yg asik citer pasal anak jer, nape nak baca jugak?

Now, ai huraikan intipati BLOG MAMALYNA
- Semestinya ada citer my family... citer ai, citer ayahlyna n citer lyna... or ape2 jelah yang ai mau tulis... ai tukang taip, ai tukang edit so ituler ceritanya...

- Jika ai tulis perkembangan lyna tue, point utama sebab blog ai nie dibaca oleh Family Member Asben ai kat Kedah... so meka boleh tau, ape yang cucu meka or anak menakan meka dah boleh buat ape... Kedah, kami bukannyer tiap2 bulan balik... so dengan adanyer blog ai nie, bolehler meka tau pasal lyna...

- Cerita artis... adaler jugak... itupun dapat tau dari tengok tv atau baca gossip kat paper or dapat email atau abang nara ke atau sumber2 yang boleh dipercayai...

- Share kehepian sebab menang contest or giveaway dalam dunia blog nie.... tp dah lama ai tak aktif join contest sana sini kan...

- Citer pasal ai yg suka bling2 manik tue... owhhh! ai dah beli manik2, dan ada 2 tudung mau makeover...

- Citer pasal masak2 n makan2...Share resepi jika ada

- Citer luahan hati

- dan skang yg paling hot... citer pasal CRABSTICK POPIA... dah ini side income my family tau... dan lambang popia tue akan duk Sticky Mode lama kat atas tue... Ai pun teringin nak luaskan perniagaan ai, so ai mungkin akan wat entry bitau kat mane2 boleh dapatkan popia nie jika ada kengkawan yang nak merasa....dan mereka boleh jimat kos pos.... dan ai buat jugak entry bagi appreciate kengkawan blogger yang jadik customer ai bila mereka wat entry pasal popia ai...

Buat kengkawan, TQ so much kerana sudi baca blog ai.... Ternyata, memang payah nak puaskan hati semua org... dan dalam diam, ada jugak yang tidak puas hati ngan kita....

22 comments:

..nOj.. said...

apehal tetiba wei? huhuh

Huda said...

akak kalau ade yg komen hampeh tu delete kan aje..ignore saje..klu x pun wat comment approval lg senang..

syawalsimpsons said...

nape kak...cian akak...biarr kiter nak cite ape pun kan...blog kiter....bukan blog dorang kan...mmmm...lantak kat dorang 2...

eima said...

wat tatu je la ... dah mmg anak kite takan nk cite sal anak die plak ape hal ..

ejaMaria said...

ala...mesti la cite pasal anak sendiri... kalau cite pasal anak orang tu mengumpat jadinya...
leceh la itu org... tak suke jgn baca la...

MRS. K said...

nak buat camne, mulut tempayan takleh tutup

nanizamros said...

huhuh mulut manusia cam tu lah ejan... kiter citer pun salah... bile kiter x citer sebok lak nak amik tau.... akak pun tgah hot n spicy gak ni hehehehehe

qasehadam @ nurul said...

ejan minggu ni balik kedah ye..ade masa tak ingat nak tempah popia tuk jamuan potluck takla byk mana pon saja nak buat seniri anak duk kacau je kalu 5-6 btg bleh la huehue dr last week nak tempah tuk raya haji tapi rasa dah xdan time tu..huhu nnt bitau yea kalu buleh nak 3 peket.

aku mama chami said...

alah kak, dah ini dunia kita dah tentu la berkisar ttg diri kita..xkan la kita nak g buat propa citer pasal org lain..tu dh kira mengumpat tu..ehehe

abaikan je org macam tu..maybe dia sakit..

::Mamalyna:: said...

nojah, u know what i writing down kan...

::Mamalyna:: said...

huda, ni kata belakang dik... akak tau lama dah...

syariza09 said...

dah namanya kita ni berfamily, mmg ler takkan lari topik2 mak anak bapa..betul tak..

::Mamalyna:: said...

su, tq sis!

.:mama dhia:. said...

kalo meluat x yah la bace kan??
agaknyer die x de blog kot kak?
die x leh ler cite pasal family die..
abaikan saje die kak..

saye sronok jer bace cite family akak..

Ana said...

biasalah tu kak..adat dunia, bila tak kawen tanya bila nk kawen, dah kawen tanya bila nak mengandung, bila dah mengandung cakap anak itamla kecikla, takde yg baiknye pun..

sabar ye... yg pnting lyna sangat cute..muah muah..hihi

Mama Balqis said...

ada jugak org camtu....blog milik sendirikan...suka hati la nk tulis apa....kalu org tu tak suka baca, tak payah la singgah...(tak pasal2 me pun hangin)

nuraarin-life said...

tak salah nak cerita mengenai famili masing2 kat blog yang kita create khas kan.. ada juga info2 yang berguna, kalau tak suka just klik jer X tu

tiha said...

sabar ye kak....

ann @ hatiberbunga said...

itu lebih elok dari ngata orang lain.. hmm..

Mama Zharfan said...

sungguh me tak paham dgn manusia spesis yg mcm tu..apa kes nak jeles2 kan..me tumpang hangin--hari ni hari hangin sedunia utk me heheheh

mamalieyna said...

eh ada eh org sibuk2 komen itu ini psl blog u?..haissh la sibuk je, blog kita sndiri, suka hati la apa nak kita cite, kalau tak suka takyah la masuk baca..hermm...yg pntg kita menulis tuk kepuasan diri sndiri, bkn stori psl org lain..pelik la org gitu!

~aSHa~ said...

ehehe ada lagi ke kes tak puas hati dgn blog org..lor dia nak buat cite panas..suh buat blog sendiri..ttg artis je...

kat blog ko kan dah terang2 ditulis

its my love stories, my family n my life...

bukannye ko tulis moto blog ni 'blog ku ini bercerita perihal diari si polan bin polan'