Monday, November 22, 2010

Makan Ubat Secara Santai

 MamaLyna kata : Lyna, meh makan ubat...duk bersila elok2
ready tuk ngap ubat...
okey...siap!

Alhamdulillah, dah senang makan ubat... sekarang nie, disebabkan kulit die alergy so kena makan antibiotik dan ubat tahan gatal... hopefully cepat sembuh...

Teringat kisah dulu2, lyna amat susah nak beri makan ubat... kalo kami nak kasik, cam nak berperang rasanya.... ayahnyer tukang suap, ai tukang pegang badan... memang die meronta2... siap tertumpah2 lagi ubatnyer...

bila tengok lyna duk bersila tue, dah besar kan die...sob!sob!

10 comments:

..nOj.. said...

yg si anak aku plak, asek la mintak nk mkn ubat. aku mkn vitamin pun dia nk jugak. geram betul. sampai gaduh2 la tak bg dia makan ubat. hehe

Huda said...

samela husna pun gitu kak..kene pancing baik2 baru nk mkn ubt:)

::Mamalyna:: said...

nojah, asik mintak makan yer... lyna nie, kalo bagi, ok jer time suap..takde plak mintak2, hehehe...kelako,siap gaduh tak mo kasik plak...

qasehadam @ nurul said...

aaaaa..baiknya dia bilalah anak ku camtu ni asal nmpak maknya pegang sudu ke mende mencicit lari masuk balik yg kelakarnya siap tutup muka ngan bantal segala sama cam kejar dia pakai diapers la gitu gak letih hari2 kena kejar..org kate budak2 ni belajar dr pengalaman pertama kalo memula dah kena paksa dia jd trauma la huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

bagusnya good girl tak yah nak paksa2 makan ubat..

eima said...

dulu fahim pun cam lyna ...meronta2 ...sampai aku bedung die ... dok atas bdn die ...picit mulut sumbat ubat ...
skrg nih dah jd cam adryn asek nk mkn ubat ...
tak sakit nk mkn ubat wat pe....
tak bg ubat die amik vita plak...

Zimah said...

semlm bg adam mkn ubat batuk..siap ngn aku kena sembur..huhue..payah betul mkn ubat skrg..

MrS. F!zA said...

omak aih mcm tggu suap nasik.. senang betoi..hehe

.:mama dhia:. said...

bertuahnyre akak lyna senang makan ubat..
baru2 ni dhia sesema n batuk..
bile bg makan ubat dah mcm kene histeria..nmpk jer ubat dah lari..
susah tul.. bile la dhia nak pandai mknubat cam lyna.. siap bersila tu...hehehe..

aiDieNa said...

Lyna boleh geng ngan kakak Alyaa.. makan ubat macam nak makan gula².. sukanyer kemain.. kalau nak p jumpa doktor macam nak p playground.. akan merajuk kalau tak jadi p.. budak²... budak²... Ainna jer tak baper nak mesra ubat..