Friday, October 8, 2010

Time Off

Petang ni nak bawak lyna p klinik... kali ni p bukan pasal check up biasa tp pasal alahan kulit lyna...

Kisahnya lyna nie kulit tak tahan... kena gigit nyamuk atau semut, nanti jadi merah dan kulit tebal, pehtu mulaler berair then die garu then jadik kudis dan tinggal parut... skang nie kat kepala ada jadik camtu jugak... berair jer... dah puas sapu lotion dan sapu minyak2 tertentu, tp takde perubahan pun.... Paling kesian kat kepala coz lyna gatal pehtu ngeri tengok die garu kepala tue, gayanyer cam die gatal sangat... bila die garu, konpom kuping2 tue tercabut dan berair balik... alahai, risonyer kat lyna... cian kat die... takut sangat kut2 melarat kan, so kami wat keputusan nak bawak lyna p klinik... kali ni biar doktor plak cek, harap2 okeyler pehni...

so hari ni ai keje half day saje...kat klinik nanti, mintak time off..

6 comments:

umilia said...

mcm anak aku la..klu kene gigit nyamuk tu trus jd kudis..hbs da kaki tgn dok betompok2..sib baik lelaki..klu pmpuan da tak lawa..tp aku takde lak nak bwk gi klinik pun..huhuhu..truk nye aku kan..

Ibu Ayra said...

sian lyna... semoga cepat sembuh ye syg... kulit mahal tu...

ejan, ros ada buat special entri utk ejan...kalau ada masa, bacala...
http://rosrusli.blogspot.com/2010/10/popia-crab-stick.html

Hezesuze said...

ohh kazen weols umur 1 tahun pun mengalami situasi camgini...kene gigit nyamuk jek abis kulit2 dia very the sensitif one..

aSmiDar said...

ermm..moga lyna tak de ape2..:)

cik puan akish said...

hah..dadif pon same..kulit sensetip bebenor..kene geget sket abes.....:(

mama_auni said...

same kes ngan auni jugak..kene geget nyamuk jek abes berbekas..pastu kuar cam berair tuh..adoii..dah tgl parut tgk itam jek..