Tuesday, October 19, 2010

Bisnes Kecil2an Kami

Hari ini saje nak share ngan kengkawan, camne kami uruskan bisnes kecil2an kami nie... Takde sape2 membantu pun, cuma ai ngan asben jer wat keje potong, gulung n packing... penat? Jgn ditanya pasal penat, memangggg penat... kalo dapat tido malam tue, memang tido mati... sedar tak sedar, pagi esok jer, hehehhe

Lyna semestinya menggangu coz takde org sangat layan kerenah die... cam2 cara die buat, p sepah sane sini, nak air, bagi air, nasik belum masak, dah teriak mintak nasik.... pendek kata, sabor ajelah melayan kerenah die tue...

Hari2 camniler, ai kebiasaan akan ambik order untuk delivery hari esoknyer... memang ai manage elok2 sebab, takut terover ambik order, dan tak sempat nak siapkan... ataupun ai akan ambik order dan tukang order tue sendiri pilih tarikh yg die nak...

semua order yang perlu dihantar, ditepek kat sini... Nogha, brand peti ais ai HITACHI
bila pek2 meka dah siap, ai terus ptg nama, tanda settle...
camtu ler xtvt kami kat umah... dulu ai lagi teruk sebab, ai gulung sorang2, skang asben ai pun dah terer menggulung... ape yang penting? KERJASAMA!!!!!
kebiasaan popia yg kami jual, buat hari ini, delivery esok.. jika ada yang nak mintak time tue, sori sangat2 takde stok... Sori yek EIMA, bukan sengaja takde stok tp tak sempat nak wat stok... Sorry again!
Alhamdulillah, syukur di atas rezeki yg dilimpahkan... buat my customer, harap kengkawan puas hati makan my popia yer...Thanks coz support me!!!

18 comments:

aSmiDar said...

Semoga terus succes..
pasni bukak kedai plak..
dan terpampang signbod besar
MAMALYNA`S FROZEN...:)

::Mamalyna:: said...

asmidar, heheh... jauh lagi nak sampai tahap camtue.. kalau ada rezeki nanti, syukur alhamdulillah, ehhe

eima said...

sedey tau ..smlm aku buka peti dah tak dak popia tuh my SIL dah goreng abih tanpa pengetahuan aku ... kemudia nye aku dah kemaruk call la mamalyna ...tp hampa .....hehehe

tak pe nanti dah ade stok ..aku nk 1 tau .. hari rabu ai tak dak ..so khamis dan seterus nye la....

sronok tul mamalyna wat entry mintak maaf utk ai ... hehe

Jieda said...

semoga bisnes kecilan yang dijalankan akan menjadi besar.

mummy_ayu said...

wah..cayalah..semoga terus success!!!

.:fyzz:. said...

ejan ..good luck..moga biznes hg akan terus sukses..sukses..

Hezesuze said...

semoga bisnes suksess ye uols...eh lupa lak nk tnaye nie...100pcs popia bape hinggit?

Zimah said...

xpe keja teruk2 skrg..hasilnya lumayan..

::Mamalyna:: said...

eima, tu ler.. ai rasa cam kesian plak...okey, nanti ai roger khamis yer..hehhe

::Mamalyna:: said...

jieda, amin..moga2 berkata kata2 u..heheh

::Mamalyna:: said...

ayu, tq so much..aminnn:D

::Mamalyna:: said...

pijot, tq my frend! nanti aku balik kedah, hang kena beli tau!!!

::Mamalyna:: said...

heze, hehehe...tq, tauke besaq wish tokey kecik, hehehe... 100pcs=RM17.50 jer..

::Mamalyna:: said...

ziemah, ehhehe...semalam tue tak sampai ati nak hampakan akak ofis ko, tu yang pulun buat...nasib baik die nak, heheh

[-suziey-] said...

semoga bisnes ni akn trus berkembang jadi besar..:)

BIONIC WOMEN said...

seronok kan bila husban pun bersama2 wat keje tuh..beruntung mamalyna..
goodluck for ur future undertaking..semoga bisnes bertamah maju

::AyahLyna:: said...

Hehehe tolong laa sebab dier kasi ai p main tennis..Kalau tak ai mogok laa biaq dier wat sorang2...Kalau dier kasi i p main sampai pukui 1 pun ai sanggup gulung hahaha

.:fyzz:. said...

aku ..mmmg rasa nak beli ejan...peberet tuh...
wey hg balik bulan 11 nih dak..kalau balik leh melawat aku sama...hehhe