Friday, October 15, 2010

Berubahler Kawan, Celikkan Mata, Bukakkan Hati

Dah macam2 perkara terjadi sekarang nie... Semuanya hot2 belaka.. Baru jer berlaku pada minggu nie, entry NOJAH... entry itu ditulis untuk melepaskan marah dan geram kepada seseorang yang memang buta hati tp ada geng lain plak terasa... Pendapat ikhlas dari ai, kenali dulu blogger tersebut, siapa beliau, gaya tulisan die camne...sambil2 tue tengok jugak frendlist die sebab kebiasaan, blogger2 nie akan ada list mereka tersendiri... list kengkawan tue dipecah2kan... Ini hanya satu entry yang telah disalahertikan, membuatkan NOJAH (nama sebenar) dikecam buruk... Kesian kat ko my frend... Tp perkara nie takkan jadi besar jika takde penyampai aka radio buruk bergerak...

Bab2 penyampai nie, ermmm, dah lama terbuku di dalam hati ai, banyak kali dah die buat kat ai, kiranya org yang sama ngan kak nam yang ai maksudkan tue... Dah lama bagi peluang, tp tak penah nak insaf2, makin menjadi2 adaler...

Teringat kejadian yang menimpa ai ngan asben ai, masa tue kami same2 mencari jalan penyelesaian... Once ai tau perkara tue, serabut kepala memikirkan 'adakah ini betul?'... Mujur ada sahabat iaitu ECHAH, NOGHA dan NOJAH yang sama2 membantu menyelesaikan.. Many thanks to u all, memang jasamu dikenang... tp tidak pada yang sorang nie... Habis dijajanyer cerita ai tue kat sape2 yang jadik mangsa die... Cepat betul tersebar, nun boleh sampai kat Penang sane... tp dalam masa yang same, die bersikap lepas tangan... ayat yang biasa diguna dari dedulu lagi 'aku tak nak masuk campur'... TPPPP dalam masa yang same, sibuk selidik camne keadaan ai, nak tau sama ada ai ngamuk baling2 pinggan mangkuk ker, gaduh sampai nangis2 air mata darah ker sebab ai langsung tak tulis citer2 tue kat blog.... dan sekarang ai ngan asben just tengok ajelah gelagat die.... Alhamdulillah, kami bahagia sekarang! Syukur kepada Allah SWT.

Teringat kisah taska lama, ada mak budak tue kena aniaya ngan die nie... siap print out entry mak budak tue kasik kat pengurusan taska dan cikgu2 taska baca, sebabnya ada entry mak budak tue kutuk2 cikgu.... memang betul kata hati ai, itu perbuatan die, tp malas nak bising2.... kesian jugak kat mak budak tue, tp mak budak tue tau sape punyer keje, tp takdenya nak serang2... Tp bila terjadi balik kat die, bila ada org print out, haaaaaaaa, tau plak melenting! camtu ler mak budak tue rasa tau... tu yg dikatakan 'WHAT U GIVE, U GET BACK!'

Ohhh yer, tak payahler nak rasa sedih2... sebab ko tak penah nak rasa pabila kami sedih ngan perbuatan ko yer... nak ngadu sane sini mintak simpati, sebab ia buat hati ai muak... Tp nak jugak p ngadu domba ngan org yang ko kenal secara alam maya, pegi, puaskan ati ko tue...

ai tau, tau semua ape die buat... takpe2, selama ni ko asik nak jaja citer rumahtangga org, org nie perangai camtu, org nie perangai camni... so sekarang berubahlah... dah lama kengkawan kasik can nie...dan dah lama jugak kawan2 bersabar... Jgnler suka melaga2kan orang dan buat perangai baling batu, sorok tangan...

Last but not least, tak payah nak roger kengkawan lain yer, nak kasik2 link ke, nak set ngumpat ker, nak call n mesej tanya itu ini, tak payah...rentikanlah..

Adakah ai berpatah arang berkerat rotan ngan perangai die nie! YESSSS...sebab ai dah lama makan hati berulam jantung...

Entry ni bukan mintak simpati, tp ai dah tak tahan melihat perangainyer... tp masih tak sampai hati nak letak backlink die... SILA JGN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, NANTI ORG PLAK P SELAK KAIN KO YER..

9 comments:

Hezesuze said...

ishh kawan camgini haruss di ignore or delete jek uols...haha

weols pun paling tak suke org jaga tepi kain weols..buhsan!!

dulu weols mmg ada prob sikit ler ngan abg pomen...so ada ler org sibuk jaga tepi kain weols kekdahnye...ujung2 weols bahagia dia lak yg bercerai berai...haha

till now mmg weols berpegang pada what u give u get back!! got cha

AuraMarissa said...

banyak nye masa dia ye..
heheh...

::AyahLyna:: said...

Sapa org tue..?? Kenapa nak kias kias..??Kalau duk kias kias sampai bila org tue nak Sedaq...Huhuhuhu.. Sebut aja nama org tue (Cadangan diusulkan)...

::Mamalyna:: said...

heze, tu ler..memang kaki menyibuk..

::Mamalyna:: said...

reen, die akan cari masa, tak kira siang ke malam, hehehe

::Mamalyna:: said...

AyahLyna, cadangan tu boleh diusulkan tp DIA sudah letak protect maaaa...nanti org tau siapa sebenarnya dia..

::AyahLyna:: said...

ayang...dia sudah 'bukakler'

Mama AqiL said...

hambik kor!!!!

inilah jadinyer bile rasa diri tue PERFECT sangat.

takpelah ejan..at list ko dh lepaskan geram ko kan..harap insan ITU dpt lah memahami dan berubahlah..

::Mamalyna:: said...

anum, tq so much..

mmg dah lama terbuku di hati... kurang sikit marah kat hati, tp malam semalam die buat aku marah lagik...

dah mereng kut die nie..