Thursday, September 2, 2010

Sudah 8 Tahun...

Hari ini 2.9.2010, genap 8 tahun ai bekerja di sektor kerajaan dan selama 8 tahun jugak ai keje di Jabatan ai nie... ingat lagi 8 tahun yang lalu, ai melapor diri di JPA pada 2.9.2002... time tue semua PA2, tak tau posting kat mane... sehinggalah dapat surat penempatan pada hari itu jugak... tengok2 ai dapat kat Jabatan nie... serius! ai tak penah tau dan ada wujudnya Jabatan nie... Keesokkan harinya, ai melapor diri... dan iniler first time ai duk di KL dan bekerja di KL... coz sebelum nie, semuanya kat pahang kan...

Elok jer masuk keje sebulan, ofis tengah sibuk2 nak pindah ke Putrajaya... dan ai pun jadiler warga kerja putrajaya... ofis pindah bulan 10/2002... time tue kat presint 2 nie kosong jer... tak semeriah sekarang...

8 tahun bekerja di Jabatan nie banyak suka dan duka... pengalaman pahit manis semua ada... rasa bosan? penah timbul, penah sampai tahap fed up ler... tp cool down balik... camtuler, ada pasang surut... Alhamdulillah, gred pangkat pun dah dinaikkan, at least diploma diiktiraf walaupun banyak sangat perlian dan bantahan...

Selamat maju jaya kepada diri sendiri, ni baru 8 tahun... kalau keje sampai pencen umur 56 (Insya Allah), ada lagi 27 tahun... fuhhh! lama tue...

** Gidah, ai dah betulkan..betuller 27 tahun servis..tq buat eima ngan gidah yang rajin kira2 untuk ai, ehhehe

31 comments:

eima said...

ko biar betui ade 35 tahun lagi ...

8 + 35 = 43
56 - 43 = 13

ko start keja umo 13??

Fieza79 said...

8 tahun mmg rasa skjap je kan...sama la kita setia di tempt kije skrg pon dh 8 tahun...selesa..

.::Lynn::. said...

lynn dah 6 tahun...

..nOj.. said...

rajin plak ko mengira eima. aku kalo tgk nombor2 tu seme, aku tak hingin nk kira. hahaha.

aku ngan gomen baru setaun jagung ni weh

Zaidah said...

semoga menjadik pekerja yang cemerlang n terbilang...

::Mamalyna:: said...

eima, heheh...tu ai kira tadik...rasa betul dah..heheh

::Mamalyna:: said...

fieza, tuler...jap jer rasa dah 8 tahun...

::Mamalyna:: said...

lynn, kira lama dah tue, hehehe

::Mamalyna:: said...

nojah, hehehe...eima terlebih rajin tue,

::Mamalyna:: said...

kak zaidah, tq so much:D..amin!

Hezesuze said...

untung org keje gomen skrg nie...dulu gaji ciput jek now agak lumayan huhuhu

eima said...

haha aku mmg suka kira² nih ...
weh mamlyna aku pun ade 30 servis je ..cam ne ko ade 35... tak aci arr

haha aku pun dok setempat je tak penah bertukar ..

~aSHa~ said...

ermmm kiraan dia gini kot

umur ko skrg...29 + X = 56

so keje ko lagi X la...yakni 56-29 = 27 taun lagi....

so servis ko adalah 27 + 8 = 35 tahun bakal dalam perkhidmatan kerajaan insyaAllah

~aSHa~ said...

mean ko kena tulis servis lagi 27 taun...sekian wasalam

Wansteddy Tales said...

dah hampir 6 tahun ><
bosan dgn karenah PILIH BULU dlm opis ni hehe ><

ummi iman said...

hahaks...kejap je kan 8tahun..nant dah pencen...kami kat putrajaya ni baru setahun..sebelum ni kat sarwak

ikiqzana said...

bila keje kt gomen ni teringat masa dulu2 keje di MPPJ sebagai penari.. mmg bnyk kenangan.

mummy_ayu said...

ayu 6 tahun ...lagi...emmm...lama lagi la..

aiDieNa said...

Pejam celik.. pejam celik.. memang sekejap.. akak baru nak masuk 3 thn.. environment keje gomen ngan private totally different.. pepepon.. selamat menempuh 27 tahun yang penuh cabaran.. :)

::AyahLyna:: said...

Pergh...pandai gak korang buat persamaan algebra..Hahaha

::Mamalyna:: said...

heze, dulu ciput jer kan..skang adaler penambahan sikit, alhamdulillah...

::Mamalyna:: said...

eima, hehehe... bagus ko, ai tak terer mate, hehe

::Mamalyna:: said...

gidah, aku tau ko memang terer bab2 mate nie, mate A1 katakan, ehhehe

::Mamalyna:: said...

wan, nie pun ada jugak...malas nak pikir, hehehe

::Mamalyna:: said...

ummi iman, hehehe...welcome untuk jadi warga putrajaya...hehe

::Mamalyna:: said...

ikiqzana, hehehe...tu semua kenangan kan... saya ni untuk tahun2 mendatang, tak tau situasi camne..

::Mamalyna:: said...

ayu, wah lama jugak keje kat sane yer..

::Mamalyna:: said...

kak ina, hehhee... tu ler, ejan terus keje gomen, hehe

::Mamalyna:: said...

ayahlyna, mereka yang rajin mengira, ai malas...hehehe

.:fyzz:. said...

fuh lama kan ko dh keja...aku lak bulan 11 nih genap 7 thn keja di sektor awam...

.:fyzz:. said...

fuh lama kan ko dh keja...aku lak bulan 11 nih genap 7 thn keja di sektor awam...