Thursday, September 2, 2010

Persona Servis! Semestinya di Kajang Mewah

Sejak setahun lebih pakai persona ni, rasanya okey, paling puas hati coz bonet die besar, macam2 boleh sumbat, hehehhe... dah pakai kete nie, semestinya kena servis kan...cukup km die, mesti sediakan duit lebihler...

since kami beli kete nie kat bangi, so kami tengok buku servis tue, adaler pusat servis kete kat area kilang2, seksyen bape, tak ingat plak tp kat kat pusat pos tue... asben penah antar kete kat situ, antar kul 11 pagi, die kata boleh siap kul 4 petang... end up, asben suruh ai drive ambik die...takkan nak melangut duk tunggu lama2 kat situ... pehtu bumper kete terjatuh sikit, asben mintak 'diangkat balik', budak tue kata tak boleh.... dan ituler pertama dan terakhir kami servis kete kat situ... itu ini tak boleh, charge bapak punya mahal! mencik tau!!!

Pehtu asben ai survey2 punya survey, jumpaler satu kedai kat kajang mewah, memang specialist protonler... first time buat, memang berbaloi... bumper yang jatuh tue boleh jer angkat, yang lagi best, die kasik adiah sebab die pakai minyak petronas syntium... setakat ni ai dah ada koleksi mangkuk panjang yang ada stand boleh letak lilin kat bawah tue, dah selamat pakai time buat besday lyna taun lepas... ada set sudu dan garfu dan terbaru set sudu yang macam2 nie...
kalau dengar radio yang ada iklan minyak syntium tue, ni ler antara adiahnyer..
set sudu2 nie jenis kualiti tinggi, coz ia berat dan solid...

kalo adiah tue ada 2 jenis, siap tanya kita lagi, nak adiah yang mane...syok kan!

13 comments:

qasehadam @ nurul said...

maap bertanye..kajang mewah hek..bkn kajang utama ke huhu..sebab daku duk tmn seri mewah kat kjg utama..tmpt serbis proton tu dok area tmpt tinggal daku la..kalo xsilaplaa.mcmla kt umh ni je yg ade serbis ketaa

Hezesuze said...

kalo dkt klg area contact ler abg pomen weols..huhu

aSmiDar said...

dapat sudu??
macam lari tajuk je kan...
servis keter dapat sudu..
huhu..
tp alhamdulillah..rezeki tu..huhu

syawalsimpsons said...

akak sama arrr asbeen saya smalam g servis kat presint 15, kat blah blakang 2...ada car wash...haaa...kat ngan situ la...pas2 dier pun dapat hadiah mangkuk seramic 1 set ngan penutup kedap udara gitu tau dari proton...mmm..untung gak pakai barangan buatan malaysia...saya pun sk pakai saga BLM

Fieza79 said...

best nya tmpt servis cenggitu..kat sini tkda pon ghupa itu..huhu

eima said...
This comment has been removed by the author.
eima said...

laki aku je yg servis sendrik klu takat tukar minyak itam bagai tuh ...

klu nk wat alignment, balancing baru anto kedai... tak pun yg guna impact or yg guna tool yang laki aku takdak ... lagi jimat kan...

::Mamalyna:: said...

nurul, hehehe..baru tanya asben pagi tadi, betuller kat kajang utama, hehehe...tq for the info

::Mamalyna:: said...

heze, kalo kami duk sana, sure carik abang pomen, huhuh

::Mamalyna:: said...

ibusyawal, kat pusat industri ringan tue ke, kat ngan ramai seafood yer.. syok kan, dapat hadiah, ehhe

::Mamalyna:: said...

asmidar, tue ler... kut2 servis kete dapat tayar free, berkaitan jugak kan, takpe2, sudu boleh makan nasik..hehehe

::Mamalyna:: said...

fieza, hehehe... takde ke kat sane...nak suruh datang n servis kete kat sini, cam jauh plak kan, hehe

::Mamalyna:: said...

eima, ai rasa pehni laki u boleh bukak bengkel ler, heheh