Wednesday, September 29, 2010

Lif Yang Mengerikan...

Ai kan tinggal kat umah merpati...tingkat 12 lagik... dan kat umah ai nie ada 2 lif... tp satu lif telah rosak...

Kisah bermula seminggu sebelum raya, ai ngan asben balik umah time lunch hour...kami naik lif ni bersama sorang lagi jiran.. time kami naik lif tue, bunyi kuat sangat2! cam bunyi mende nak luruh or nak relai... jiran tue tingkat 6...kami bertiga dalam lif tue dah pandang sesama sendiri dah... kena ngan lif nie? awat bunyi kuat sangat?! jalan okey tp ada bunyi.... disebabkan takut dan ngeri, bila jiran tue kuar tingkat 6, kami berdua pun keluar jugak dan tekan lif lagi satu, tak sanggup nak naik lif tue.... Bayangkan kami dah masuk dalam umah, boleh dengar lif tu dari dalam umah... memang kuat!

bila nak balik ofis semula, ai suruh asben call org maintenance umah kami tue... bitau yang lif bunyi teruk sangat2... dan bila kami balik umah petang tue, lif tue dah tak boleh guna dah...

dan nak tau kenapa bunyi lif tue kuat sangat? puncanya ialah TALI LIF TELAH PUTUS SATU!!!!!.... ai bila tau puncanya camtu, memang mengucap panjang... yang ai tau, Allah telah selamatkan nyawa kami yang naik lif tue pada hari yang berkenaan.... ai memang tak bleh bayangkan camne jika perkara buruk berlaku pada kami yang naik lif tue... umah ai tingkat 12 tau...camne ngan lyna? sob...sob..sob..
sampailer ke hari ni, lif masih tidak okey... ai dah call maintenance dan katanya masih tunggu kelulusan JKR, ai pun tak tauler.... tp yang tau, kami sangat2 seksa menunggu lif time pegi dan balik keje coz lif yang berfungsi hanya satu...

akhir bulan depan baru okey... harap sangat2, perkara camtue tak berlaku lagik..

7 comments:

qasehadam @ nurul said...

sangat takutla..riso kan.kiteorg pon takut dh la line tepon xde kalo lam liff.

suamihanyisterizuki said...

seyes bahaya tuh....seb baek dia rosak kan, kalau elok, mesti org guna lg sedangkn tali putus...ishhh

Nigina said...

aduhhh ngerinya... kalau asben mamalyna tak call ... agaknya dorang masih guna lagi kot.. huhuhu tengok tali yang putus... aduhh seramnya...

BIONIC WOMEN said...

bahaya nya...takutnya..seb bek umah xder lif skang..dulu pun duk tingkat 12..lif slalu rosak, pernah masa pregnant 7 bulan lif dua2 rosal, naik tngga sampai tgkt 12,seb bek x terberanak. tapi yg pasti hampir 1 jam baru sampai tingkat 12

eima said...

hiiisshhh menakutkan jela...
org kate klu lift jatuh ..org dlm tuh patah renyuk...takutnye ...

seb baik le tak de jd pepe kat korg ..takut ...

wei nih lift yg sama ko penah cite dlm entry ko ari tuh ke???

mummy_ayu said...

takutnya..nasib takde apa apa..
rumah ayu tak guna lif..umah babysitter & opis guna...dulu waktu kecik memang takut naik lif...

Hezesuze said...

aduaaaiii seriau lak weols dgr citer uols nie...ALLAH swt melindungi uols berdua...

tapi nape lama sgt maintanance nak baiki lif tu?? smpai sebulan tu...