Friday, September 3, 2010

Kenangan Lama Mengusik Jiwa

Dah dekat nak raya nie, mesti ai teringat peristiwa raya 2 tahun lepas iaitu tahun 2008... time tu ai memang menghitung hari nak bersalin... due date 9.10.2008 dan kita raya 1.10.2008 kan..

Kengkawan sibuk tanya raya mana.. ai cuma jawab, tak tau dan tak tau... riso jugak, takut terbersalin di tengah jalan... tau ajelah, balik raya cenggini, jalan memang jem... kuih raya ai beli sikit2 jer dan ai dah siap2 makan kuih raya tue semua...

dan semua teka teki raya di mana terjawab bila ai pecah air ketuban kat umah, time tue 27 ramadan aka hari sabtu... tp ai tak bersalin hari tue, ai bersalin hari isnin malam, kul 9.37 malam iaitu 29 ramadan... pas jer bersalin, tak bleh kuar plak coz lyna ada jangkitan kuman dalam darah so ai kene duduk kat NICU.... dan yang paling penting ialah AI BERAYA DI HOSPITAL!!!!

suasana raya langsung tak terasa di NICU tue, yg ai tau asben ai datang pagi raya tu ngan berbaju melayu lengkap bersampin... baju raya ai plak kain batik+jaket+tshirt+stoking+ no mekap! dan alhamdulillah, ai dapat balik umah bersama baby lyna pada hari raya ketiga...
MamaLyna yang hepi dapat balik beraya di umah, hehhehee

10 comments:

eima said...

ala tesian nye ko ....
tp yg pasti kite sama² beraya dlm pantang almaklumlah ... beranak beregu ..cuma aku balik awal je tak beraya kat spital ...

o0o due ko 10.9.2008 ek ... lyna yg tak sabo nk raya ni ...awal 11 hari ...

cam aku due 30.9.2008 kuar 29.9.2008 ...untung nye ganti pose cuma 2 hari

syawalsimpsons said...

ciannyer akak...raya kat hospital kan..mmm....saya pun dah rasa duduk kat NICU....mmmm...sedey jee...tapi cite akak lagi sedey kan..mmm....tapi air ketuban pecah 2 ari sblm bersalin..lyna x pe kat dlm 2..

Nad @ MamaZakwan said...

zakwan lahir 4 oktober 2008 / 4 syawal / raya ke-4 :))))

zakwan bg mama nye raya dulu, hehe..
(due 1 syawal)

Wansteddy Tales said...

gebunya Lyna newborn patutlah skrg putih melepak cantiknya >< dugaan lahirkan baby dlm dan lepas bln puasa nak gantinya tu la huhu...

hehe... dan lagi amik pic spontan peace ><

aSmiDar said...

raya time pantang..hehe
tapi yg besnya bila orang datang tengok..
beby dapat banyak duit raya....hihihii

::Mamalyna:: said...

eima, oooo ko due awal... lyna plak kuar awal...nak wat camne, kita nie sama2 duk umah jer, hehhe

::Mamalyna:: said...

ibusyawal, akak bersalin induce, disebabkan pecah air ketuban awal, tue yang lyna ada jangkita kuman dalam darah die... thats y kami kena duk nicu...

::Mamalyna:: said...

nad, wahhh...zakwan anak rayaler nie...mamanya beraya ngan perut memboyot yer..

::Mamalyna:: said...

wans, joget2 dulu jap, hehehe... lyna kecik jer time lahir, 2.88 kg.. nasib baik ganti pose 4 hari jer, heheh...cuma raya jer tak best..

::Mamalyna:: said...

asmidar, hehehe... akak kaut duit raya jer time tue, heheh