Wednesday, August 18, 2010

Tempat Yang Wajib Pegi Bila Balik Alor Setar

Tempat nie, memang wajib p kalau balik sane...sebab ia cepat, murah dan berkilat.... tempat ape? tempat cuci kete automatik...
rasanya kat AS ada banyak tempat untuk basuh kete jenis camnie... kereta biasa cuma RM4 kan..
cam biasa, memang kena que...
see, pili air hujan tue dah standby nak basahkan kete kami
semburan sabun.. syok tengok coz jenis snow... time nie kami p berdua jer... kalau lyna ada, die suka tengok buih2 nie...
mat2 bangla nie tengah mencuci.... cuci bersih2 yerr
okey...ni sebelum kita masuk kat kawasan mesin2 automatik... sila patuhi arahan ini
gelung getah warna warni yang tak sabar nak ratah kete kami..
syok betul ia melibas yer.... lyna akan mula seram bila lalu part nie...
semburan angin bagi mempercepatkan air nyah dari kete ai....

Jalan ke depan sikit, adaler 4-5 orang mat bangla lap2 kete kami.... nak wax tayar, tambah RM1... Sekejap jer, kete yang kotor cam kobota tue sudah berkilat tak ubah cam kuar dari kedai, hehehhee...

Apsaller kat kl takde camnie kan.... kadang kita nie nak cepat jer, asalkan luar kete berkilat, cun dah mata memandang, walaupun dalam kete tak cun mana kan... Kat bentong, pahang pun ada jenis kete basuh camni tau... bila balik lepih, before balik kl, mesti cuci dulu....

21 comments:

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

besnya dapat basuh kete dengan rege murah camni..kalau kat KL, paling kurang pun rm10 :PP

ann @ hatiberbunga said...

tu la nyer.
tgk citer omputih kt tv, slalu terfikir kenapa la servis ni x glamer kt sini.. sgt2 bagus, apa?

Me_Lina said...

bestnyer kalu ada kan... but mr.beng prefer dlm yg bersih... luar berhabuk xpe... dlm kena bersih... so kena jugak la g htr cuci manual... hehehehe

..nOj.. said...

pesai kena tambah singgit tuk wax tayar? ceh. kt simpang umh aku dh bukak 1. skang ni masih offer. RM2 je. lama lak tu offer nye. dh byk kali aku basuh ngan rege RM2 je. haha

Hezesuze said...

oh kt sini pun ada wash camgini rupe..just RM4 jugak...nk cuci dalam tambah lagik RM4 huhu

Liza said...

Harga murah, best. Tapi liza pernah basuh Auto Wash kt dpn Pacific, Kuala Kedah, calar kete. huhu...

::Mamalyna:: said...

Ummi Aisyah, kl memang standard mahal...

::Mamalyna:: said...

ann, betul tu, sangat2 bagus dan jimat masa....

Sricahaya said...

rasanya kat selangor dulu ada tau..tapi sekarang ni dah tak nampak dah..

::Mamalyna:: said...

Lina, kat sini jarang ada ke takde...tak pasti, hehehehe... yang paling best tengok bila dalam luar kete bersih..

alyyani said...

kiorg kalau balik kedah mmg wajib pegi car wash ni. kat kulim dgn penang pun ade. kat sini tak jumpa lagi la. masih cuci manual. lebih bersih kan? tp kena tunggu lak

::Mamalyna:: said...

nojah, giler murah rm2... cam basuh basikal jer..

eima said...

laki aku kate ...nanti calar keta ngan cat terkopeh ... aku tatau ek die yg kate sbb aku penah tunjuk kat die suh basuh keta yg otomatik cam tu ... rasa nya kat kelate kot time tuh ..

Mama AqiL said...

Aku kalau balik ipoh sure g tempat nie gak iejan..kat ipoh rm5..tp aritue time mula2 bukak harga dia rm2 ajer...

Aqil pun sgt suka biler g sini..hahahaha

::Mamalyna:: said...

Heze, iye ker...murah kan...cuci dalam pun RM4 jer..

::Mamalyna:: said...

Liza, iye ker...kitaorg selalu basuh situ, tp tak tau nama tempat tu ape coz asben yg orang kedah, heheh

::Mamalyna:: said...

Sricahaya, ada yek? rasanya dulu2 bukan ker petrol pump ada servis cenggini, shell kut..

::Mamalyna:: said...

allyani, sameler kita, balik sana mesti cuci kete...tu ler, ni bolehler untuk basuh luar kete jer...dalam, memang kita kena tungguler..

::Mamalyna:: said...

eima, betul ker...tp sekali sekala takpe kan, takut plak..

::Mamalyna:: said...

anum, kat bentong pun rm5 jer... murah betul bila promo, hehe

aiDieNa said...

Wah bestnyer kalau ada kat sini..