Tuesday, August 24, 2010

Ringan Sama Dijinjing, Berat? Ko Pikul Sorang2:P

Kelihatan handbag usangku terjelepuk di atas meja... dah lama dah beg ni, banyak berjasa, banyak partition yang kekadang buat ai rasa ai ada beg 'poket doraemon' coz segala barang sumbat dalam hbeg ai ni.... Tetapi dalam handbag nie, ada bagi kecik lagi yang super berat...
beg kecik ni mengandungi wang syiling yg akan ai tukarkan kat bank cimb kat bawah ofis ai...
giler punya berat usung handbag... asben siap pesan, bawak handbag tue letak tangan bawah beg, takut tali putus... kalau ikutkan ati, nak jer suruh die naik ofis ai n bawak hbag ai tue... baru die tau, betapa beratnyer.... rasa nak rebeh dah bahu ai ni tau... Total tukaran wang syiling nie dapatler RM167.70... jadiler buat modal untuk tukar duit raya kan, hehehhee

14 comments:

qasehadam @ nurul said...

saya pon suke tuko duit syiling..tp skrg ni takleh tuko kene masuk lam acc je terus,penah gak tuko kat kedai.duit syiling tu lerr kadang2 leh wat soping on9 ke n macam2 la lagi

syawalsimpsons said...

sue pun suke kumpul duit syling...dl time pregnant syawal, nampak je syiling, terus simpan kat tabung...skrg da syawal pun dah jd habit dah...so...kepada keluarga suraya, jangan la tinggal merata syiling...akan suraya kutip masuk dalam tabung...walau 5sen tau

umilia said...

btul2..aku pun smpn wit syiling..tp sll laki aku tukar kat kdai mkn tmpt keje dia je..heheheh..

~aSHa~ said...

tuko dgn aku la wei? aku buat tabung besar kat umah tu...

.::Lynn::. said...

isi tabung dgn duit syiling gerenti mengunung.. tapi kalo tabung isi duit kertas.. laju je habis... ;)

Sricahaya said...

byknya syiling 50 sen..kita pun suka kumpul duit 50 sen ni..siap asing2kan tabung, 20 sen tabung lain 10 sen tabung lain..hehe..anak2 pun dah terikut amalan menabung ni.. :)

Zaidah said...

alhamdulillah berkat menabung n mengumpul duit syiling...zai suka kumpul n anak suka habiskan buat beli asikrim...huhuhu

..nOj.. said...

dh cimb tu kt bwh opis ko je, buat ape ko bwk naik wei. tinggal je patutnye kt dpn bank tu td. heehehe

.:fyzz:. said...

wah manyak gak duit dari tabung ayam ko ejan...aku pun buat tabung gak kt sufiya kt umah..ajar dier utk menabung...skit2 lama2 kan jadi bukit...hehhe

ejaMaria said...

adui laaa... len kali tak yah la bubuh dlm beg... buh la dlm tabung... penat usung tu...

ejaMaria said...

adui laaa... len kali tak yah la bubuh dlm beg... buh la dlm tabung... penat usung tu...

eima said...

lebih kurang ko nye nilai syiling ko gak ..aku blum bank in dlm acc fahim... dok je dlm keta aku tuh ...
berbungkus kertas ..hahahha

.:mama dhia:. said...

hubby org suke menabung duit syiling..penak sekali dulu tukar kat bank dapat RM300-RM400..tp hubby yg tukar kat bank bukan saye..saye adalah tak larat nak bawak beg yg berat ngan wang syiling..hehe..

@e_da said...

cuba try bg duit raya duit syiling.. heheh berat la poket budak2 kan.. hihi